idil1990 Benanneoldum benim kizim gitti iki yil boyunca ama soylediginiz seyler icin gitmenize bence gerek yok cok kucuk daha belli ki zor bi bebek psikiyatri ona ne verebilirki
Aesma Benanneoldum bence çok erken sizin için..biz oğlum için gittik 19 aylıkken bazı otizm belirtileri var diye, tam tanı koyulamadı her ay takip ediliyor düzelme var bu ay tekrar gideceğiz tv telefon kesinlikle yasaklandı, ve bol ilgi sürekli konuşmak, oyun oynamak vs önerildi bize
Ates_mami Benanneoldum ben götürmüştüm. Bir sorunumuz yoktu. Şehir dışında bi çocuk doktoruna muayene olmuştuk. Oda ücretsiz pedagog görüşmeniz var. Bi konuşun demişti öyle. 17 aylıktı o zaman. Öyle birkaç şeyle teşhis koyulmuyor. Bize belki 100 soru sormuştu. Yürüyor mu geri geri yürüyor mu alkış yapıyor mu gel yapıyor mu 2 kelimelik cümle kuruyor mu kaç kelime biliyor adını biliyor mu anne baba diyor mu merdiven çıkıyor mu gibi gibi böyle ayının yapması gerektiği Birsürü soru sordu. Aralarında hayır dediklerim de oldu. Ve ben endişelendim. Pedagog da bu birkaç tanesini yapmaması gelişim geriliğini göstermez. Bu listenin yarısından fazlasını yapamaz ise sorun demişti. Yani bu saydığınız şeyler tek başına yeterli değil.Zaten bebeğiniz daha çok küçük. Bence normal. Ama yinede aklınızda soru işareti kalacağına Görüşün pedagogla. Birşey kaybetmezsiniz.
Mom19 Benanneoldum Denver testi yaptirabilirsiniz .Çocuk nörolojisine götürebilirsiniz onlar sizi yönlendirecektir.
Benanneoldum Busray aşırı sinir bağırma hecelememe taklit yapmama emeklememe alkış bay bay yapmama 😭😭 (10.5 aylık)
Yasemin000 Benanneoldum emekleme alkış bay bay bunları hiç yapmayabilir bir gelişim belirtisi değil bunlar
ilknurgoksu Benanneoldum 11 aylığız ama çok çok erken böyle şeyler düşünmek için kimisi erken yapar kimisi geç
MuhammedAmine Benanneoldum dur bi ya kim seni bu kadar doldurdu küçücük bebek son maddede takla atamıyor diyeceksin diye düşündüm . Her bebek emeklemek zorunda değil doktorlar emeklemek bir gelişim göstergesi değil diyorlar emeklemeden yürüyebilir bir bebek . Ayrıca benim oğlum 13-14 aylıkken beni taklit etmeye söylediklerimi ,yaptıklarımı tekrar etmeye başladı ki hala söyleyebildiği kelimeler bir elin parmağını geçmiyor 17.5 aylık . Senin bebeğin şu anda dönebiliyor , oturabiliyor söylediklerini anlıyor olmalı , göz Teması kurmalı ek gıda ile katı gıdada büyük ölçüde ilerlemiş olmalısınız .
idil1990 Benanneoldum farkli probleri vardi o yuzden ama sizinki psiyatriden anlicak durumda degil siz yonlendirceksiniz bebeginizi daha erken soyledikleriniz icinde
Benanneoldum Yasemin000 öyle mi ? Ne peki gelişim belirtiler ben bunlar olduğunu sanıyordum sağlık personeli olmama rağmen konu evlat olunca insanın aklı duruyor gerçekten
Aynuradem Aesma abimin kizindada ayni sikinti war o 3yasinda sizin soylediklerinizi onerdi doktor takwiye ilacalar kullaniyo ama pek bi etki göremiyoruz sizde durum nedir duzelme oluyomu
Reyyan34 Aesma merhaba oğlunuz tv y kestikten ne kadr sonra düzelmeye başladı? Benim oğlum 22 aylık ve henüz hiç konuşmuyor dışarı çıktığımızda kafasına göre fırlayıp koşıyor arkasına bakıp acaba biz orda mıyız değil miyiz hiç ilgilenmiyor.. ismiyle sesleniyoruz koşarken dönüp bakmıyor tınlmıyor yani.önceleri arabanın tekerlerini çevirirdi sürmezdi ama şimdi sürerek hın hın yaparak oynuyor yine arada çevirdiği oluyor. Dışarı çıkmak bir zulüm oldu elimizden tutup yürümez kendi gidicek o da hep koşarak. Psikiyatriye gitmek istiyorum sizin Dr istanbulda mı hangi hastane de ve muyne ücreti nedir?birde benim oğlum gibi miydi oğlunuzun hareketleri benziyor mu yani? Birde genelde işaret etmiyor
Ricitos Aesma merhaba.. kime gidiyorsunuz öğrenebilir miyim ? Gelişme gösterdi mi oğlunuz yaptıklarınız ile ?
Benanneoldum MuhammedAmine oturuyor dönüyor göz teması kuruyor katı gıdaları reddetmiyor ama söylediklerimi anlamıyor gibi
Kybele 10,5 aylık bebek bir de koşsun mu? En güzel günleri zehir etmeyin kendinize, psikoloğa gidecek bi sebep değil bunlar ki zaten bu sorunlar için psikoloğa değil çocuk doktoruna gitmelisin, kendi kendine tanı koyup kafanda kurma
Guligul Benanneoldum ya sakin olun hanimefendi. Pedagog bile degil direkt psikiyatri nerden akliniza geldi hayret.. 10 aylik bebek neden hecelesin onu da anlamis degilim neyse.. bunlarin hepsini yapmasi gerekmiyor, ileriki aylarda da yapabilir. Asiri sinir ve bagirma da inatlastiginiz icin olabilir. Daha sakin yaklasmanizi tavsiye ederim. Kolay gelsin.
Benanneoldum Guligul yorumunuz için teşekkür ederim. Aksine hiç inatlaşmıyorum bağırınca akışına bırakıyorm ama gün geçtikçe daha kötüye gidiyor o yüzden . Bide hala mamama bababa gibi kelimeler yok sıralama emekleme yok kafamı bunlar karıstıyor