SeymaEfe Merhaba anneler 5 ay 14 gunluguz ek gıdaya başlıcam sebze olarak ilk hangisinden nasil başlamalıyım
Mom0870 SeymaEfe patates verdim önce, sonra havuç 🥕 sonra kabak. 3 gün kuralı ile. Bugünde karıştırıp püre yaptım zeytinyağı koydum 🥰
Minikuzu SeymaEfe bizde tadımlara başladık. Kabak verdim 3 gün kuralı ike ilk gğn çay kaşığı, ikinci gün tatlı kaşığı, üçüncü gün yemek kaşığı ölçüsünde. Yarın patatese başlayacağım, sonra havuç ve yoğurt. Daha sonrasını bende bilmiyormuş 🤣🤦♀️
Mom0870 SeymaEfe günde bir öğün tadım yap dedi doktor açken verdim reddetmesin diye akşamüstü ben yemek yemeden sofrayı kurunca ona yedirdim ki sofra kuruldu yemek vakti kavramı oluşsun. Evet başta öyle yaptım haşlayıp çatalla ezdim, ediciler de var silikon. Şimdi aventin makinasını aldım.
Mom0870 SeymaEfe rica ederim bu çocuk aç kitabını önerebilirim. Birde geçerli bir sebebiniz yoksa acele etmeyin 6. Ay dolsun. 💖
SeymaEfe Mom0870 biz yemek yerken Gözü bizim lokmalarimizda hemen atıyor yiyeceklere kendini tadımlık başlıyim dedim
nilay35 Gamzem12_y cnm bn kullaniorum yani mama kullaniorum mesela 90 cc yapabilirsin baktin doymadi bi 30 cc daha yapabilirsn
Aysenur-efe Havuç, kabak, patates, kırmızı biber bitirdik yarın yoğurtla devam edeceğiz 🤗 Aslında bugün yoğurt deneyecektik ama süt geç geldi bende deneyimlerimizin hepsini püre yapıp verdim
Gamzem12_y nilay35 yani normalde emziriyorum ama kilo alımı durdu o yüzden bi yandan onu da verim dedim iki saatte bir emiyo gece uyurken mi verim sütten sonra mı bilmiyorum. Bi de dün gece vermeye çalıştım almadı hiç
nilay35 Gamzem12_y ilk baslarda oluo bn kizima 3 kere emio 1 kere mama veriyorum gece uyumadanda veriorum uyanirsa gece mama deniorum yerse yediriyorum yemezse emziriorum
Minikuzu SeymaEfe yok hayır normal kabak. Doktorumuz sebze, meyve, yoğurt sırasında gitmemizi söyledi