Ssedaa
Oznur112 Anneler bu konuyu geçen yıllarda açmışlardı isterseniz forumda bir aratın. Anneler tecrübelerini yazmıştı.
benim bebeğimde de neredeyse bir buçuk yaşına kadar baskılanma oldu. Çok korkular yaşadık sizi anlayabiliyorum. Bir kaç prof bin değerinin de yeterli olduğunu korkmamız gerektiğini söylemişti. Yaşından sonra toparlar dediler ve öyle de oldu şükür🙏🏻
eğer kan değerlerinizdeki tek problem neu değeri ise bebeklerinizi yıpratmayın derim yaşamış bir anne olarak. Ben başta gün aşırı kan veriyordum sonra beş günde bire çıktım ama baktım bebekte hayır kalmıyor açtım arayı (tabi bu sırada çok prof gezdim yaşadığım yer çevre iller, hepsi de yaşından sonra toparlar bu aylarda bu değerde bir baskılanma görülebiliyor dediği için) bizim değerlerimiz 400 600 arasında inip çıkıyordu. Yayması kan sonucuna göre daha iyi çıkmıştı. Yaymada zaten kan hücrelerini sayıp şekil bozukluğu olup olmadığına bakıyorlar. Şekil bozukluğu tespit edilirse kemik iliği aspirasyonu öneriyorlar. Yayma sonuçlarınız da temizse bebekleriniz yıpratmayın biraz zaman gerekiyor. Oğlum şimdi 22 aylık değerimiz normale döndü.
ayrıca o dönem ateşlendiğinde 38 e yaklaşınca ayına uygun dozda ateş düşürücü veriyordum düşmez yükselirse yarım fitil yapıyordum. Çok şükür düşüyordu. Bol emzirme ve sıvı takviyesi çok önemli tabi. Doktorumuz o dönem zaten evde ateşini siz kendiniz düşürebiliyorsanız bağışıklığı kendine yetiyordur hiç korkmayın demişti. Biraz dağınık yazdım ama içinizi rahatlatmak adına parça parça bahsetmek istedim. Çok geçmiş olsun