Minnakseven canım ac olduğu icin değil seni özlediği, kokunu özlediği, korktuğu, üşüdüğü, gazı olduğu… her an seni emmek isteyecek. Loğusanın bebeği yaka iğnesidir. Sürekli emzireceksin. Gerekirse 10 dakikaya bir. Ve bi sure sonra o araları acmaya baslayacak. Daha cok minik cenesi çabuk yorulup cabuk uyur. Sonra yine emmek ister. Cene kaslarını dil kaslarını gelistiriyor ve seni çok özlüyor annesi. Mamayi aradan kaldır lutfen. Bol su bol uyku bol emzirme bol sıvı alımı bunlar sutunu arttirir. Endişe, kaygı, stres, acaba sütüm yetmiyor mu düşüncesi, uykusuzluk, yeterli beslenememe… bunlar sütünü azaltır. Sunu bil ne kadar emzirirsen memelerin diyor ki bu bebege sut yetmiyor hadi çalışalım sut artiralim. Bunu 15 aydır sürekli emziren bir anne olarak yaziyorum. Ve ilk bebegini sutun yok, meme ucun yok, sütün kalitesiz diye diye emzirememis sütü üç ayda bitirilmiş bir anne olarak yaziyorum. O kadar araştırdım ki. Ilk bebegimdeki en buyuk hatam sütüm dolsun diye beklemekti. Emin ol mememler ne kadar boşalırsa o kadar doluyor. Memede sut durdukça mastit olmaman icin meme kendini korumaya almaya çalışıyor ve diyor ki bu sut bebege yetiyor ki memede süt bekliyor. O zaman sut uretimini azaltalim. Bu dediklerime lutfen inan. Patlayacak ladar doysa bile yine seni emmek ister. Kusar yine emmek ister cunku aclik degil derdi. Derdi senin kokun.