Flora merhaba , ilk sorunuza cevap verebilirim ama 2. Soruyla ilgili fikrim yok .
Benim bebeğim 2 buçuk aylık oldu . İlk zamanlarda sütüm yok denecek kadar azdı , 25-30 CC ancak çıkıyordu , belki de daha az . Çoğunlukla mama veriyordum , sütümü sağıp veriyordum , 1 damla bile çıksa bebeğim için faydalı diyordum . Sağmak sütü çoğaltmaz , emzirmek çoğaltır . Süt gelmese de ya da az gelse bile emzirdim sürekli . Ve şimdi mamaya devam ediyorum ama sütüm de çoğalıyor yavaş yavaş , sağmıyorum artık , emziriyorum , çoğalıyor . Ve sürekli sıvı şeyler tüketin ,su, çorba komposto vs. Ayrıca Bestlak süt arttırıcı damla deneyebilirsiniz. Henüz denemedim ama Dut kürü varmış , mucize gibi çok süt arttırıyormuş diye okudum netten . Deneyeceğim , siz de deneyin bence faydası olur diye düşünüyorum. 2 buçuk su bardağına 7 yemek kaşığı dut kurusu atıp kaynatıp suyunu içiyorsunuz , taze olmasına dikkat etmek lazım , yani sürekli yeniden yapmalısınız . Ve son bir şey : sıcak su ile duş alıp göğüslerinize masaj yapın , sonucunda sütünüzün arttığını göreceksiniz ☺️Dut kürü hariç diğerlerinin hepsini denedim ve güzel sonuçlar aldım , stres yapmayın çoğalacaktır . Uzunca oldu ama işinize yaracayaltır 🙏👍🏽