Simdi diyeceksiniz ki 18963 tane ek gida postu var neden onlari okumuyorsun? Okudum zaten iyice kafam allak bullak oldu 😣 ben aklimdakileri bir yazayim sizler de rica etsem deneyimlerinizle yardimci olur musunuz? Bebegim 5 ay 9 gunluk. Dogdugundan beri mamayla besleniyor. (Hipp combiotic) ilk gunden beri su iciyor. (Cay kasigi ve biberonla) Destekli oturabiliyor (minderde ve yastikla) 2 tane hafif disi var (altta). Bize ne senin bebeginin ozelliklerinden diye dusunenler birazdan sorularim olacak o sebeple bilgi vermek istedim. Drumuz 2 hafta sonra yogurttan baslayabilirsin, sonrasinda sebze meyve yumurta seklinde devam et dedi. Detaylari zamani gelince konusuruz dedik. Simdi ben ilk etapta 3 gun kuraliyla yogurt, kabak, havuc, patates, balkabagi, elma, muz vermeyi planliyorum. Aldiklarim: cam rende, vakumlu tabak, emaye tava, alistirma bardagi, bir suru kasik, onlukler, pure kasigi, buharda haslama aparati..
Buzlugumdakiler: balkabagi, bezelye, pirasa, taze/kuru fasulye, nohut, yesil mercimek, biber..
Vermeyeceklerim: salca, bal, cilek, siviyag, tuz, seker, baharat..
Sorularim: Her seyi gunluk taze mi hazirlamak zorundayim? Mesela bir patatesten 1 kasik verip gerisini cope mi atacagim? Her seyi pure mi yapacagim? Corbalari ne kdr yapmaliyim? Bir kase corbadan uc kasik icip birakirsa gerisini dokecek miyim? Meyveleri de pure mi vermek zorundayim? Eline versem kemirir mi? Blendr kullanmak zorunda miyim? Gunde kac ogun yemeli? Yumurta ve peyniri ne zaman baslamaliyim? Labne ve lor olmak zorunda mi? Bebek ne zaman kati gida yiyecek? Mama sandalyesinde ne kdr oturmali? Mamayi gunde kac kere vermeye devam etmeliyim? 2 numara mamaya ne zaman gecmeliyim? Butun bunlara nasil zaman ayiracagim? Ise basladigimda ( eylulde) her seyi rayina oturtmus duzenimi kurmus olmak istiyorum. Allah icin benzerlerini yasayan, mantikli, deneyimli, isin sirrini cozmus, pratik, yapici ve pozitif annelerden destek alabilir miyim 👭