Ilk hedefimiz Kurban bayrami yani 30 Temmuz tam 2 ay var🥰
Öncelikle herkes buraya boy başlangıç kilo ve hedef kilo yazsin.
Vücut ölçülerinizi de bel göbek basen bacak olarak şimdi ölçün pazar günü ise yeni kilomuzla yeni ölçüleri yazin🤗
Hayatım boyunca kilosuna dikkat etmeye çalışan biri olarak deneyim ve araştırmalarim sonucu edindiğim bilgilerle yanınızda olacagim. Ben 32 yaşında 4.5 ve 23 ayına girecek 2 ogullu Nekwa Sultan 🤗
Ana olduk dogum yaptık yedik ictik şiştik simdi de inme zamani malum kilo hepimizin yumuşak karnı ben de bu konuda hassas biri olarak burda hergun acılan onlarca zayıflamak isteyen anneleri cem edeyim dedim ve yine post açtım 🥰 ilk oglumdan sonra akşamları az yeme ve günde 1 saat dışarıda bebek arabasıyla terler içinde kalip yaptığım yürüyüşle 5 ayda 11 kilo vermiştim. Gündüzleri istediğim kadar yiyordum fln neyse…
Hanimlar simdi burda bizim 2 ay 1 haftadır devam ettirdiğimiz diyete yeni katılımlarla devam ediyoruz.
Karantina döneminde tavsiyelerime uyanlar kilo almak yerine zayıfladı. Nerdeyse 50 kişi falan 1 ayda en fazla 6, enaz veren ise 2 kilo verdi🤗 ki onda haftada 1 gün sınırsız izin günümüz vardı.
Ciddi kararli,azimli benimle hedefine sonuna kdr ulaşacak herkesi bekliyorum🤗 vermem gereken rahat 20 kilom var.
Daha önce 35 gunde lesli ve karatay ile 8 kilo verdim
Ilk incelen yerler göbek bel çevresi olduğu için eşim bile hayatında ilk defa kilo vermeye bu kdr istekliydi çünkü etkisi gozle görülüyor.
Eşim de 40 dk yürüyüş ve isyerinde ayakta hep o da 104 ten 96 düşerek 8 kilo verdi.Ramazan ayında salinca yeniden aldik bu sefer tüm yağlarımızı vermek icin burdayız. Boyum 1.63 kilom suan 85 varimdir heralde ac karna tartilcam yarin. Hedefim 75 şimdilik.
23 aylik olcak 2. Oğlum cokca emer emzirenlerin bir korkusu olmasin saglikli beklenildiği için sütü azaltmiyor karatay diyeti.
Karatay diyeti icin ayrıntlı bilgi hersey aşağıda ⚘
ttps://forum.mutlubebekleriz.com/d/222248-karantina-da-karatay-diyeti-bir-baskadir
En 1. Zayiflama postum mükemmel motiveyle😉
https://forum.mutlubebekleriz.com/d/60580-zay-flama-dostlar
42 haftalık lesliyle zayiflama postum ⚘ başka kürler ve güzel tavsiyeler icin🤗
https://forum.mutlubebekleriz.com/d/192043-leslieyle-42-g-n-de-zay-fliyoruz
Kısaca karatay diyetinde neler yeniyor herşeyin dogali imkaniniz varsa köy tavuğu ve yumurtası dogal süt ve süt ürünleri zeytin peynir dogal bal. (Ben hepsini mecburiyetten marketten alıyom ayni isi görüyor yani🥰)
Beyaz ve kırmızı et
Sebze
Üzüm karpuz muz harici tum meyveler,ama ben abartmadan izin veriyorum bunlara
Tereyağı ben a101deki orkidenin kullanıyom tamda dogali olmasa da ise yariyor.
Zeytinyağı
Fındık yagi
çiğ tuzsuz kuruyemis
Bulgur haftada aslında ayda 1 ben haftada 1 indirdim
Siyez unu
Dogal değilse salca azaltın
Karabugday
Chia
Yumurta
yoğurt
Ayran
süt sadece sabahları
sade soda
Türk kahvesi kadar
Filtre kahve ki zayıflamada etkisi büyük
Pekmez ve tahin 1 olmadi 2 yemek kaşığı gecmesin ben izin veriyorum emzirmeden dolayi
Neler yenmiyor
Patates
Pirinç
Paketli her türlü gida margarin dahil abur cubur
Beyaz un tam bugday hepsi dahil tüm tahıllar
Kavrulmus kuruyemisler
Salam sucuk sosis
Gazli gazsiz tüm icecekler
Recel
Yapay tatlandiricilar
Meyveli soda
Kahvaltı,
haşlanmış 2 yumurta
kivircik ya da marul
havuc suan yaz yerine salatalik olabilir,
1 domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı ve limon suyu, kaya tuzu (bim ve a101 tuzu kayatuzundan zaten kullaabilirsiniz) salatasi
Avcunuzun ici kadar peynir çeşit farketmes tuzsuz öncelik tercih
En fazla 11 tane yesil veya siyah zeytin zeytinyağı ve pulbiberli olabilir.
1 ya da 3 kayisi kurusu ya da incir kurusu.
Ince belli cay bardagi tuzsuz çiğ kuruyemis (badem ve antep fıstığı en etkili kilo verme ve tok tutmada.
1 bardak sekersiz cay.
Enaz 2 yumurta yenilecek.
Istediğiniz herhangi yeşillik veya meyve de ekleyebilirsiniz.
Yok kardeşim ben ekmeksiz duramam diyenler icin kahvaltida 2 dilim yiyebilceniz mercimek ekmegi tarifim,
https://forum.mutlubebekleriz.com/d/231925-ekmek-bulamiyosaniz-mercimek-ekmegi-yiyin
Doyana kadar yiyin sebzelerden ne kadar az yerseniz o kadar çabuk acıkır zorlanirsiniz karatayin tercih sebebimiz bu esimle zaten az acikmak aciksak bile kolay dayanabilmemiz.
vücut yapımıza uygun olduğundan dolayı yediklerimiz yağ olarak değil faydali olanlari alıp gereksizleri bünyeden atıyor.
Yine de kisa sürede hizli kilo vermek isteyenler abartmadan yesin🤗😉
Kilo vermede en etkilisi haslanmis yumurta kayisi kivaminda, fazla pisirileni zararli oluyor. Sevmeyen varsa da salçalı 1 tatli kaşığı tereyagli soganli sebzeli fln yapabilir.
Gun içinde icine cubuk tarcin ve 2 karanfil atılmış 1 lt su yani sira an az 2.5 lt su icin.
Sabah ve aksam ac karna sade Turk kahvesi varsa elinizde 1 tatli kaşığı hindistan cevizi yagi koyun.
Benim kahvalti saatim 12.30 13.30
Aksam yemegi 18.30 19.30
Erken kahvaltı yapmak isteyenler kendilerine bir saat belirleyip hergun o saate uysun. Erken kahvalti yapılırsa öğünler arasını enaz 4 5 saat yaparak akşam 8 den sonraya kalmamak kaydıyla 3 öğün yemek yenilebilir.
Dişlerimizi öğün sonrası hemen fırçaliyoruz yoksa bidaki ogunden sonra sigara icen varsa ayni sekilde. Ki sigara kilo vermede büyük negatif etki saglar
Aralarda su Türk kahvesi ayran sade soda bitki cayi harici hiçbirşey yenilip içilmeyecek bu sekilde aralikli oruc etkisi olcak ki ekstra kilo vermemiz hizlancak daha once de bu sekilde yaptim.
Ben bu hafta sali günü haric aksamdan suya koydugum 7 hurma ve 1 kase yoğurtla oruc tutucam aksama karatay yemeği seklinde bakalim ne kdr etkili olacak yani sira zeytinde yicem cok faydali oldugu için bence daha etkili olur diye düşünüyorum. Iftar ve sahur arasi 3.5 lt rahat su içiyorum.
Akşam yemeğinde ise nohut yemeği yapalım yanına bolca salata kahvaltıdaki gibi baska birşey yemek yok.
Salata yerine herhangi bir tursu daa olabilir .
Elinde olan yemeklerine chia tohumu katabilir enaz 5 10 dk önce koyun tabaginiza sissin cabuk doyurup tok tutuyor.
Kahvaltı ve yemekten en az yarim saat sonra su icmeye baslayin yemek yerken su icmeyin. Ben emzirdigim icin emzirme öncesi ve sonrasi cok su içerim o nedenle buna uyamayabiliyorum.
Kahvaltı ve yemekten sonra ballı elma sirkeli su icicez. 3 günde göbekte farkettirir.
1 su bardagi sıcağın iliği suya
1 yemek kaşığı elma sirkesi
tatli kaşığı bal karıştırıp ic
(Bana kötü etki etmedi ama sirke sütü azaltabilir deneyin azaltılırsa aksam yemeği sonrası 3 yemek kaşığı yoğurda 1 cay kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı limon suyu ya da isteyen zencefil zerdeçal tarcın 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup karıştırıp yesin bunlar sütü artırır.
Acıktıkca su, olmadi kahve veya sade maden suyu bebeginize uykusuzluk yapmazsa gunde 5 bardaga kdr Turk kahvesi selülit giderici 😉 tatlı krizi tutarsa gecene kadar su icin çünkü bu aslinda vücudunun su isteme alarmidir mesela ben 4,5 bardak su içince geçer bu durum. Olmadi 4 kare en fazla bitter çuku😉🤗
Süt ve meyve sabah öneririm 1 tane sadece meyve üzüm ve karpuz aslinda yasak ama abartmadan yiyebilirsiniz ben izin veriyorum.
Öncekinde haftada birgun ödül günü vermiştim artik o yok sadece yıldönümü dogum günü gibi özel günler haric 🤗fire vereni direk çıkarıyorum yeterince kalabaligiz ki azalan olcak onceki postumda da nerdeyse 125 kisi fln başlamıştık 50 kisi bile kalmadi meselaaa. Bazen dayanamayıp ödül günü ya da mini kaçamak yapan olursa da burayaa yazmasın 😉
Şunu unutmayın ki karatay diyeti harici yediğiniz hersey ideal kilonuza ulasmanizi 1 gün ya da 1 hafta uzatirr😉