Ben uyku eğitimine kesinlikle karşı bir anneyim, verene saygım sonsuz ama İnstagramda psikolog Oya çanak’ın bu konudaki postlarına göz atmanızı tavsiye ediyorum ayrıca Aylin kontente ve Oya çanak’ın ig tv de ki bebeklerde uyku sorunu isimli canlı yayın kaydını izlerseniz orada uyku eğitimi olsun gece beslenmesi olsun bütün sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Ama ben şöyle söyleyeyim Oya çanak diyor ki “ bir bebeğin uyku problemi var diyebilmek için bilimsel olarak kanıtlanmış 8 sıkıntıdan en az 5 tanesine sahip olması gerekiyor. 4 tanesi bile bulunsa çocukta uyku problemi var denilemez. Yani bir bebekte sadece gece çok uyanma sorunu olup diğer 7 kriter yoksa bu bebeğin uyku eğitimine ihtiyacı yoktur. Ha diyelim ki kriterlerin çoğu var o zaman da bu uyku sorununu lise mezunu uyku eğitimcileri değil uzman psikologlar yardımıyla çözmek gerekir.” Der. Ayrıca 1 yaşından önce gece beslenmesini kesmeyi doğru bulmuyor. Yani izlerseniz daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca yine instagramda bidünyaçocuk sayfasının bağlanma temelli uyku konusundaki makale çevirilerini de okumanızı tavsiye ederim.