Muceik öncelikle avokadoluyu şuan vermeyin çok yağlı bir meyve olduğu içim 6 ay öncesinde ishal yapar bilgin olsun (vermen içinde olgunlaşmasını bekle dışarıda bırak o yumuşayacak zaten o zaman 3 gün kuralı ile vermeyi denersin (çay kaşığı,tatlı kş. ,yemek kş.) öncelikle ilk sebze ve yoğurtla başla Meyveleri en sona bırak ki tatlıya alışıp sebzelere itiraz etmesin ve her sebzeyi öncelikle karıştırmadan tek tek ver hem kendi tatlarını alıp öğrensin hemde alerjiK bir durum olup olmadığını gözlemle herhangi bir etki yapmazsa daha sonra yapmayan sebzeleri karıştırıp verebilirsin. Aynı gün de 2 yeni sebze veya meyve deneme ama alerji takibini yapabilmen için. Ben bu şekilde yaptım hepsini ve şuan 5 ay 20 günlüğüz sebze tadımları bitti çorba ve karışımlara geçtim meyveleri deniyorum .İlk gün küçük bir halka kabak haşladım çatalla ezdim azıcık zeytinyağı damlatıp verdim 3 gün boyunca belirttiğim ölçülerle arkadan su verdim sonra.ilk 2 hafta porsiyonları çok çok az tuttum şuan ne verirsem yemeye başladı ayırt etmiyor ☺️ Denediğim sebzeleri miktar ve sırasıyla yazayım:
kabak (1 halka )
havuç (küçükse 2 halka,büyükse 1 halka)
patates ( 2 küp)
yeşil fasulye (3 adet)( diğer denediğim sebzeLerle karıştırıp çorbasını verdim )
brokoli ( 1 küçük dal)
bal kabağı (1 küçük küp )
ilk zamanlar yarım kahve fincanı yoğurt verdim şuan 1 kahve fincanı veriyorum.☺️
şuan meyvelerden
elma ( 1 dilim)
kayısı ( 1 dilim )
şeftali ( 1 dilim )
Muz (3 halka)
hurma (Yalayarak emdi ve ağzına küçücük parçalardan bıraktım 2-3 kere )
bu şekilde ilerledim sizde isterseniz uygulayabilirsiniz 🤗