Belinay19 ben uygulamıyorum çünkü oğlum ben gördüğü gibi emmek istiyor daha fazla ağlıyor. Eşim uyutuyor. İlk gün ağladığı gibi kaldırdık, omuzda sakinleştirdik yatırdık. Yatırır yatırmaz ağladı ve tekrar kaldırdık. Böyle yaptığımız için uyutamadık. Çocuğu sinirlendirdik. Çocuk yatakta sakinleşmiyordu. Sonra kitabı tekrar okudum( bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını) orada diyor ki bebek ağlayınca şşşş,pat ile sakinleştirin ( 6 aydan küçük bebeklerde kullanılıyor) bu sefer eşime dedim ki ağlayınca hemen kaldırma. Yatakta şşş yap. Eşim de şşşş yapıp karnını okşadı. Ona ninni söyledi. Ve yatakta sakinleşmişti. Ama tamamen susmadı. Sonra tekrar ağladı. Ağlamaları arasında farkı görürsünüz zaten. Gerçek ağlama olduğunda kaldırdı. Sakinleştiği gibi hemen yatağına koydu. Kitapta eğer bebeğiniz ağlamaya devam eder sizi tekmeler, sırtını yay gibi yatarsa ona ‘peki seni yatırmama müsade et bebeğim ’ diyin diyor. Tabi benim bebeğim hiç öyle atmadı kendini geri. Tracy hogg ( kitabın yazarı)diyor ki; ağlamaya bırakmakla, ağlamak arasında fark var. Biz bebeği ağlamaya terk etmiyoruz. Sürekli onun yanında ve ten teması halindeyiz. Sözlerimiz ile onu sakinleştiriyoruz. Bu sayede de güvenli bağlanmayı zedelemiyoruz. Bebeklerin ağlama sebebi böyle uyumuyorduk anne bu ne şimdi ağlaması imiş. Karnı tok, bezi temiz olmasına dikkat edin diyor. Bir de uyku zamanlarını kaçırmayın diyor. Şimdi bizim her şeyimiz saatli. Bu sisteme göre gidiyorum.