Sagima alışık olmayan memeden süt çıkmaz. 9.aydayiz anca 60 CC çıkıyor benden düşünün. Aktif emen bebek varken sagim yapmak sadece psikolojinizi bozar çünkü bebeğiniz kat ve kat fazlasını emiyor. Çalışma hayatına başlayacak olanlar için 15 gün önceden saat başı 5-10 dk sağım yapıp sütü arttırması gerekiyor.
memeler yumuşaksa eğer yuksek ihtimalle memeleriniz terbiye olmuş yani bebegin ihtiyacı kadar süt üretiyor fazla üretip kendini yormuyor. Arz talep meselesi. Çok iyi tamamen yağlı süt üretiyorsunuz artık. Yumuşak meme candir. Dolu dolu olan meme laktoz açısından yüksek ama bir o kadar gaz yapan memedir ve içeriği anca önsut boşaltılınca ortaya çıkar. Oysa yumuşak meme içeriği açısından en zenginidir. Endişelenmeyin.
-Mama veriyorsanız eğer biberon kullanımı meme reddi sebebidir ve bebek biberondaki akışı sever hiç uğraşmasina gerek kalmiyordur çünkü. Memenizi cekistirmesinin en büyük nedeni bu olabilir süt gelmemesinden değil yani. Beyin öyle bir anda süt üretimini kesmez. Alternatif beslenme ürünleri deneyebilirsiniz mesela eds, kaşık ve ayı uygunsa alıştırma bardağı gibi..
-Emzik kullanıyorsanız eğer o da meme reddi sebebidir. Emzik emerken keyif yerindedir ama meme dayayinca ağza açlıktan dolayı daha kuvvetli çekmek gerekir rahatı bozulur minik bebisin yada tam uyuyacakken süt gelmeye başlar oysa emzikte süt gelmez sabaha kadar biraaksaniz öyle emer çünkü içgüdüsel olarak dünyaya böyle geliyoruz. Yani emzik varsa oda çöpe.
Gaz. Evet en büyük bir diğer neden memeyi cekistirmede ki gazdır. memeyi çekiştirip durur sinirlenir çünkü tekk rahatlama noktası memeniz, ama oda ne bebeğiniz daha yeni böyle şeyleri deneyimledigi için sancı çekiyor. 4. Aya kadar bu sürecek ne yazık ki (9.aydayiz hala gazimiz var) belki daha bile uzun sürebilir.
yeme içme sadece size kilo yapar asla bunu yapmayın herşey beyinle alakalı. Beyyin uyarilmazsa asla süt uretimi olmaz. Peki beyin nasıl uyarılır? Meme uçları sayesinde beyine sinyal gider ve bak hadi çalış bakalım bebeğe süt lazım sinyali gider. Başka hiç bir şey süt yapmaz. Rezene filan o süt çayları uzak durun. Rezene hele süt azaltıcı etkiye sahip dünyada bizim dışımizda bunu öğrenmeyen kalmadı ama bizde hala doktorlar bile öneriyor.
- poZitif düşünün! Allah neden iki meme vermiş? Aynı anda iki bebeği emzirmek için. Siz tek bebeği mi doyuramayacaksiniz. Kafanızdan sutum yok mesajını silin. İnsan beyniyle herşeyi yapar. Pozitif olun sutum bol maşallah bebeğime yetiyor diyin.
- - doyma kriteri 40 i çıkana kadar günde 3 kere 1 TL büyüklüğünde kaka yapması, 40 indan sonra da 24 saat içinde ki toplam cisli bezlerinin ağırlığı bir paket margarin ağırlığında olması yani 250 Gr olması gerekiyor. Umarım dediklerimi dikkate alırsınız bol emzirmeli günler diliyorum. Pozitif kalın!
💖💖
Okuyun ve lütfen emen bebeklerinizi acaba doymuyor mu endişesiyle mecbur kalmadıkça mamaya başlatmayın.
Emzirmeyle ilgili bu bilgiler dahil her türlü sorunuzun cevabını “tomrisin emzirme notları” nda bulabilirsiniz google da aratıp okuyun.
Ayrıca facebookta emzirme akademisi grubu var oraya kaydolup emzirme danışmanından yardım alabilirsiniz.