Aybars_43 Papatyaseverr yok hiç vermemezlik yapmadım zaten kıyamam😊 acaba çok mu emiyor diye takıldı kafama, çünkü kusması ve reflüsü de var, gaz da cabası😔
Papatyaseverr Aybars_43 oy kıyamam reflü kusma yapar tabi siz yapıyorsunuzdur kesin ama karnındoyduktan sonra biraz dik tutun reflülü bebekler için biraz daha rahatlatıcıymıs kusmasıda belki azalır reflüyle ağzına cıkmaz belki süt dik pozisyonda
Elif2904 Aybars_43 merhaba reflusu oldugunu nasıl anladınız acaba benim bebeğimde kusuyor ama cevremdekiler daha çok küçük reflusu olmaz diyolar yarın bi aylık olacak
mrvcr Aybars_43 reflüsü varsa sık sık emmesi daha iyi gelir annesi. gaz yüzünden yeteri kadar doyamıyordur o yüzden 2 saatte uyanıyordur. emzirirken aralarda gazını çıkarıyorusunuzdur ama bazen bi kere de çıkmayabiliyo, biraz daha deneyip sonra tekrar teklif edin iyice doyarsa geceleri araları 3-4 saate kadar uzatır yavaş yavaş.
BirSevda-iki-Emanet_Sahibi Aybars_43 ben hiç saat tutmadım sonraları ne zaman isterse hep emzirdşm canım sürekli. Böylelikle üstünüzde çoğalır maşallah benim oğlum cok iyi o konuda sürekli emzırdım
Aybars_43 BirSevda-iki-Emanet_Sahibi bende saat tutmuyorum cnm benim oğlan kendi saat gibi zaten iki saati geçirmez hiç😃
Betull28 Benimde kendisi ne zaman isterse o zaman emdi kimi zaman 1 saatte bir kalktı meme arandı kimi zaman 2.3 saatte bir ama hiç uzun sürmedi hep meme istedi ve emdi geceleri 1,5 2 saatte kendisi kalkıyor benım kaldırmamak gerek kalmıyor
Aybars_43 Betull28 aynen benimki de öyle ama reflüsü var. Acaba emme aralıkları uzasa reflüsü de biraz geçer mi ki diye düşündüm ama bu sefer de çocuk aç kalır.
Aybars_43 Ftmgl_4 bende beklemiyorum cnm benim oğlan alarm gibi zaten iki saatte bir emmek istiyor. Bizimde 1.600 gram almıştı ilk ayın sonunda 😃
mehtapalpk Aybars_43 Canım emzirirken dikey vaziyete yakın şekilde emzir yani 45 derecelik açıyla. Az az sık sık emzir… Emzirdikten hemen sonra muhakkak gazını çıkar, yatırma en az 15-20 dk dik tut… Gece yatırırken de yastık veya reflü yatağı kullan… Biz 7 ay çektik reflüyü
Yami Aybars_43 ilk 2 hafta 2 saatte bir düzenli emzirdim sonra doktor kontrolünde sarılık riskini atlattığımız için doktor kendi uyanmasını artık uyandırmamam gerektiğini hele geceleri hiç ellememem gerektiğini söyledi. Şuan 47 günlüğüz 1 aydır ne zaman acıkırsa o zaman emziriyorum akşam saatleri ve gece 5 saati buluyor gündüz genelde 2 3 saatte bir
C2205 Yami benim bebegimde de sarilik var 1 haftalik olduk bugun sizin sariliginiz ne zaman gecti bir de bende 2 saatte bir emzirmeye calisiyorum ama 15 dk emiyo geri uyuyor siz kac dk emziriyordunuz
Mom036 Yami benim bebeğinde 15 günlük bende artık ne zaman isterse uyanıp emdiriyom ama sabahın 4 dü olduğu uyumuyor taki öğle 2 ye kadar sonra banyo bastırıp 4 ya da 5 saat uyuyor mafoldum sizce ne yapmalıyım
Yami Aybars_43 bizim doktor 6 saat dedi. Ki kızım en fazla 6 saat uyudu bugüne kadar 1 ya da 2 kez. Muhakkak kendisi acıkıp uyanıyor hiç ellemiyorum
Gulmrt Aybars_43 yok henüz çok küçük kendiniz uzatmayın acıktıkça verin zaten ideal aralıklarla emiyormuş kızım dört aylık hala gündüz en fazla iki gece üç saatte emziriyorum. Ama tabi 3. Ayından sonra gece uykusunu bölmeyin kendi uyanmazsa uyanmadan emerse emzirin yoksa uyanmasını bekleyin tabi doktorunuz ne önerirse artık
Adlk Aybars_43 ne zman isterse o zaman emzir tatlım gece emmeye zaten kendisi geç kalkmaya başlayacaktır bir süre sonra
Melekyigiter Adlk bende bundan korkuyordum bi defa uyuya kaldim kizim 97 gunluk bi gece kalkmadi gece 1de yatip 9a kadar uyumus sabah
annediyeabartmayin Yami bende gece hiç dokunmuyorum bir kere 6 saat uyudu. Kendisi kalkıyor doğduğundan beri. 2 aylık bu arada ☺️
ESMA111 Yami merhabalar ben de yeni anneyim. 8 günlüğüz. Sarılık riskini atlattık çok şükür. Çok çok az varmış önceki gün kontrolde oyle dedı doktorumjz. Gündüz çok sık emmek istiyor veriyorum her istediğinde. Ama geceleri uyanmıyor emmek için 4-5 saat sonunda zorla uyandırıyorum. Acaba fazla mı? Beklemeliyim ya da uyanmasını fikriniz var mı?
PayyEr26 Aybars_43 ya kızlar benim bebeğime mi sorun bende i ne olur Bi yardımcı olun. Beni sürekli emiyo ve sizinkileri okuyunca şaşırıyorum 2 saate Bi emiyo diyorsunuz benimki durmuyor tüm gün memede yani il giç tutamıyorum.
annediyeabartmayin PayyEr26 canım benim bebeğim de ilk öyleydi geceleri uyuyordu 1.5 2 saatte bazen 3 saatte kalmıyordu aam gündüzleri hiç uyumuyordu ve hep memedeydi 5 dk bırakamıyordum çok ağlıyordu. Hatta doymuyor diyorlardı ama başka rahatsızlığı varmış doktor kontrolünde öğrendik. Ondan sonra düzene girmeye başladı yavaş yavaş şimdi ağlasa bile meme için değil evde gezdiriyorum falan öyle oyalıyorum çünkü ne kadar emerse o kadar gaz oluyor o yüzden gündüzleri en erken 1.5 saatte bir emziriyorum
sokomel PayyEr26 yenidoğanlar doyduğunu anlamazmış bence her huzursuzluğunu açlık sanıyor olabilirsin. gazı olan bebek bile memede susarmış. 2 aylık olduysa emme aralıklarını 2 saate çıkarabilirsin.
AYaseminA54 PayyEr26 bebegınız kaç aylık bir süre sonra bebek sizi emzik olarak kullanıyor olabilir çişli bezi ıyıyse bence saat aralıgını uzatın derim tabi yinede doktorunuz daha ıyısıni bilir
Aybars_43 Canancann Elif2904 cnm emdiği süt mideden ağzına geliyo sürekli, tekrar yutkunmak zorunda kalıyo ve uykuları bölünüyo😔
Meltemkutay Canancann doymuyor olabilir benim bebeğimde sürekli memede kalıyordu uyku kalitesi çok iyi değildi doymuyormuş maalesef mamaya başladık
PayyEr26 Canancann yalancı emzik oldum inanki belim falan kopuyo zor ya nasıl çıkarcaz emme aralığını ne gecem var ne gündüzüm
PayyEr26 Canancann memeni bırakıyor yerine koyuyorum başlıyo ağlamaya ya çıldırcam Bi gülümsemesi unutturuyor ama benim ömrüm gidiyo ya
Canancann PayyEr26 biz dün ikinci ar aşısını yaptırdık verem de var iğnelerden birinde. O da uyku yapıyomuş. Fırsat bu fırsat başladım ben bugün 2 saatte bir emziriyorum yine maw 10 dk emiyo uyuyo. Acıksada bekliyorum mecbur böyle böyle alışıcak. Sık emzirmek de dert değilde bizimki az emdiği için ve dediğin gibi emzik niyetine kullandığı için kilo almamış. Mamaya da başladım günde iki kez. Gece mamasından sonra 4 saat uyudu (Onuda anca 40 cc emmesine rağmen)
dreamachine PayyEr26 uzanarak emzirmeyi denedin mi? Biz oyle yapıyoruz geceleri. Belin omuzların kolların dinlenir.