Deletedmom276 ESMA111 sekiz günlük daha çok minik, 4-5 saat de uzun, en azından bize doktorumuz kırkı çıkana kadar maksimum üç saat olmalı demişti, ben gece her mızıklandığında emzirdim, uyandırmadan da emzirebilirsiniz.
Sinif177 Papatyaseverr ben 11 de uyku öğünü yapıyorum sonra 4 te tekrar uyku öğünü veriyorum. Aralarda uyanıyor. Pış pırlanta uykuya döndürmeye çalışıyoruz. Dönmezse yatır kaldır yöntemiyle uyutmaya çalışıyoruz. Ben müdahale etmiyorum babası ilgileniyor. Beni görünce emmek istediği için daha çok ağlıyor.
Gizemensar Aybars_43 bence her bebek düzenini kendi oluşturuyor benim oğlum 3 buçuk aylık yarim saate bir saate geceleri 5,6 saat3 bir emiyor
canansurmeli ESMA111 biraz fazla olabilir geceleri. Topuklarını sıkmayı deneyebilirsiniz uyandırmak için. Bu arada emzirme aralığı son emzirmeyi yapmaya başladığımız ilk andan itibaren sayılıyor. Emzirmenin bittiği an değil.
annediyeabartmayin Presfa antibiyotik kullandık bir de karın ağrısı için şurup vermişti. Çok şükür geçti
Aybars_43 Smyy09 kusması reflüsü var. Acaba emdiğini sindiremeden bidaha mı emziriyorum diye takıldı kafama. Ama çocuk kendi acıkıp emiyor zaten.
funca Aybars_43 anne sütünün midede sindirilme süresi yarım saattir bebek her istediğinde emzirmeye devam edin doğrusunu yapıyorsunuz 😊
EflatunSena Aybars_43 Reflüsü olan çocuklar genelde daha çabuk sindiriyor bu arada mide asidi yüksek oluyor.
EflatunSena Aybars_43 Canım benimki 5 aylık. Yaşıtları genelde 4-5 saatte bir emmiyormuş ama bizimkisi öyle değil. Hala gündüz 2 saatte bir emiyor. Geceleri de 3 saatte bir uyanıp emiyor. Her bebek farklı olurmuş doktor normal dedi.
funca EflatunSena hangi 5 aylık bebek 4-5 saatte bir emiyor hayret ediyorum bunları duyunca ben bile onca saat aç susuz duramam 🙄 büyüdükçe emzirme aralığını uzatmalı mıyım diye düşünme hiç doğrusunu yapıyorsun. Bebeğim 8 aylık gündüz her istediğinde emziriyorum bu bazen 2 saat bazen 3 saat hatta akşamları bazen saat başı olabiliyor. Gece uzun uyuyor uyandırmıyorum ikimiz de halimizden memnunuz 😊
funca Papatyaseverr bebeğin kaç aylık emmiyor mu neden sağarak veriyorsun hem de biberonla (meme reddinin en yaygın sebebidir)
Papatyaseverr funca mememide emiyor biberonlada emiyor benim için nasıl içtiği önemli değil sütümü alması önemli sağarak vermek bana zor gelmiyor doktor tavsiyesiyle dolayı biberonla veriyorum 😊 şuan memeden de devam edebilir ama ikili gitmek daha mantıklı geliyor bana
EflatunSena funca Aynen ben de en son düşündüğümde kendimin bile üç saatte bir acıktığını fark ederek rahatladım 😁 Bir şey sorabilir miyim gündüz sık emip gece uyuyunca süt tıkanması yaşamıyor musunuz? Ben bebeğim uyanmasa bile kalkıp sağmak zorunda kalıyorum çünkü sabah taş gibi tıkanıyor iki gün de geçmiyor. Ne yapmak lazım acaba? 😊
funca EflatunSena aynen benim de sabaha kadar çok dolup taşıyor bazen. Şöyle yapıyorum mochi pompam var sağ memeyi emzirirken diğerine pompayı takıyorum kendi kendine sağıyor sonra pompayı çıkarıp sola emziriyorum böylece memeleri boşaltmış oluyor. Bebek memeleri boşaltamayıp uzun süre süt birikirse sertlikler oluşuyor. Bu durumda kanalları açmak için emzirmeden önce sıcak uygulamayla masaj yapabilirsin YouTube da videoları var.
Drycyln Tubiko dün doktoruma sordum bu durumu. Benim kızımda 2 ay 6 günlük. Olması gerektiği düzene geçiyorsunuz dedi. Benim de sütüm çok tazzikli. Yüzüne fışkırır şekilde geliyor. Kası gözü süt oluyor 😂
funca Drycyln Bebek tazyikli gelen sütü emmekte ve yutmakta zorlanabilir. Bunu önlemek için emzirmeye başlamadan önce 2-3 dk ilk fışkırma geçene kadar elle sağım yap sonra emzir.