Mom987 Aybars_43 Hiç öyle saat belirlemedim 15 aylık oldu şuan gelip kendi açıyor memeyi. En fazla arası 2.5 saat olmuştu ek gıda alana kadar ek gıdadan sonra en fazla emme aralığı 3.5 saat şuan bazen çerez niyetine emer bazen 5 6 dk emer. 50 günden sonrs kendi uyanmadı ama ana yüreği 3 3.5 saate bir uyandırdım onu yapmamam gerekirdi belki. Şuna daha sık uyanıyor diş çıkınca ve alışkanlık yaptığı için. Gece istediği kadar uyusun acıkan bebek uyanır. Ama gündüz ayı uzadıkça yok 4 saate bir emzireyim yok 5 saat olsun demedim çünkü anne sütü kolay sindiriliyor. Saat aralığı yapmak gerekmez ama gündüz çok beklemeyez zaten sadece emen bir bebek.
Papatyaseverr Sinif177 ben sağarak biberonla veriyorum doyuyor benimki ama nafile 2 en fazla 3 saat sonra aç bir şekilde kalkıyor doktorum aç diye düşünme doyuyor istedikçe ver dedi ama nasıl araları açacağım bilmiyorum alarm gibi saati gelince pat kalkıyor 😃
Sinif177 Papatyaseverr ben 11 de uyku öğünü yapıyorum sonra 4 te tekrar uyku öğünü veriyorum. Aralarda uyanıyor. Pış pırlanta uykuya döndürmeye çalışıyoruz. Dönmezse yatır kaldır yöntemiyle uyutmaya çalışıyoruz. Ben müdahale etmiyorum babası ilgileniyor. Beni görünce emmek istediği için daha çok ağlıyor.
funca Papatyaseverr bebeğin kaç aylık emmiyor mu neden sağarak veriyorsun hem de biberonla (meme reddinin en yaygın sebebidir)
Aslanmmm Ecemert34 güzelim benim öyle düşünme benim sütüm var bebeğime yetio diye düşün sürekli sütünü bu artırıor inanarak yap bunu ve yetmio diye düşünme sürekli .sadece düşünmek bile sütü azaltıor
Ozgezeynp Ecemert34 benimde yoktu moralim çok bozuluyordu sürekli stres yaptım yok yok sütüm gitti sonra 3 şey benim sütümü ger getirdi inanıyorum seninde çoğalacak 1.Si fıtı çorbası mutlaka dene bunu gerçekten etkisi var dana diz ilikli bi kemik var ismi o ile başlıyor tam hatırlayamadım 😂sen kasaba de verir onu kaynat iyice pişşin onu minik minik ayıkla yada doğra nasıl istersen sonra Bi tencereye zeytinyağı az sivri biber az soğan koy kavur üzerine salça sonra ince bulgur biz ona (fıtı) diyoruz onu bir çay bardağı koy az 10 saniye karıştır etleri ve et suyunu içine dök biraz kaynasın çoook az kuru nane At sütü azaltıyor oyüzden az 😊bu bir 2. Muzu doğra üzerine bal gezdir booool bol üzerinde çekilmiş iri ceviz😋sonra afiyetle yeee😋😋😋3. Bol bboooool emzir sütün geldi😂İnşallahh💖
balcicegin_annesi Aybars_43 yarım saatte bir emzirdim geceleri çok nadiren 2 saat olup emzirdim bazen 20 dakika da bir bizde 55 günlük olduk hala böyleyiz 💖
Seda_123 Aybars_43 Şu an 4 buçuk aylık 6 saat uyanmadıgı oluyor acıkınca uyanıyor emiyor tekrar uyumaya devam ediyor 2 aylıkkende gece 3 4 saat emmediği oluyordu bazen yarim saatte bir acıkınca uyanıyorlar zaten
Deletedmom276 AYaseminA54 Bebekler daha kullanmak ne demek bilmezler, yaklaşımınızı yada düşüncenizi değiştirmek adına lütfen @funca arkadaşımızın yukarıda yazdığı uzun yazıyı lütfen zaman ayırıp okuyunuz 😊 çok çok sevgiler 💙🍀🦋
AYaseminA54 Deletedmom276 okudum bu da benim düşüncem teşekkür ederim 💖 AYaseminA54 Çevrimiçi14 Şub katıldı Gönderiler Emzirme aralığınız kaç saat? tartışmasında AYaseminA544 dakika önce funca evet yazınızı okudum. Yani ben şöyle soylım bebegım doğduğun dan itibaren onun istekleri dışına asla çıkmadım evet 3 saat aralıgı çok fazla geliyor banada o yüzden 3 saate de çok uymadım diyebilirim diyeceksiniz ne değişti saate vurdunuz gece boyunca yarımsaate bir 1 saatten fazla uyumayan bir bebek oldu daha öncesinde yapmadığı kadar uyandı yani 1 gün 2 gün 3 gün ama bu Aylarca sürünce zaman koymayı düşündüm evet suanda acıktığı zamanı bana ihtiyacı oldugu zamanı biliyorum anlıyorum ona bol kucak veriyorum gece her uyandığında emzirmek yerine kucağımda rahatlamasını sağlıyorum şuanki pedegoglar bebegın her defasında kucağa alınmaması gerektiğini de ıfade ediyorlar ama ben çokta doğru olduğunu düşünmüyorum yani bebegım için onun saglıklı uykusunu alması için saate vurarak emzirdim ama bu asla 3 saat olmalı dıye özen göstermedim teşekkür ederim yazınız için gerçekten çok faydalı ❤️
AYaseminA54 funca evet yazınızı okudum. Yani ben şöyle soylım bebegım doğduğun dan itibaren onun istekleri dışına asla çıkmadım evet 3 saat aralıgı çok fazla geliyor banada o yüzden 3 saate de çok uymadım diyebilirim diyeceksiniz ne değişti saate vurdunuz gece boyunca yarımsaate bir 1 saatten fazla uyumayan bir bebek oldu daha öncesinde yapmadığı kadar uyandı yani 1 gün 2 gün 3 gün ama bu Aylarca sürünce zaman koymayı düşündüm evet suanda acıktığı zamanı bana ihtiyacı oldugu zamanı biliyorum anlıyorum ona bol kucak veriyorum gece her uyandığında emzirmek yerine kucağımda rahatlamasını sağlıyorum şuanki pedegoglar bebegın her defasında kucağa alınmaması gerektiğini de ıfade ediyorlar ama ben çokta doğru olduğunu düşünmüyorum yani bebegım için onun saglıklı uykusunu alması için saate vurarak emzirdim ama bu asla 3 saat olmalı dıye özen göstermedim teşekkür ederim yazınız için gerçekten çok faydalı ❤️
Deletedmom276 AYaseminA54 kucak konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Memeye düşkünlüğün aylarca sürmesi bazen atak ve dişten kaynaklı olabiliyor bazen de gündüz çok fazla uyarana maruz kalan Bebekler gece çok sık uyanıyorlar. Kimisi anne kucağında kimisi memede sakinleşiyor. Ben de saat aralığı koymadım ilk 5 gün iki saatte bir emzirdim taki doktora kontrole gidene kadar “hocam böyle giderse memelerle baş edemeyeceğim iki saatte bir değil de istediği zaman emzirsem olur mu” demiştim kendi kadın doğum doktoruma, çünkü kalkansız asla dışarı çıkamıyordum.
Seherdag Aybars_43 benim bebeğim bugün 2 aylık oldu bu zamana kadar gece 5 -6 saat uyanmadigi oldu dokunmadım acıkınca uyandı verdim. Artık uyku düzeni olusturmaya başladım 2 gündür gündüz 10:30 dan 12:30 a kadar uyumasina izin veriyorum birde saat 14 den 17 e kadar uyutuyorum akşam 23 civarı uyuyor doyduğu zaman bırakıyor. Gece 3 -4 saate bir emiyor artık uyku düzeni olduğu için.. Kusuyorsa tekrar emmek istemesi normal çünkü emdigini çıkardığı için aç olması çok normal..
Daghan05 Seherdag uyumasına izin veriyorum derken. Gündüzleri uyutmamak mi gerekiyor gece uyumasi icin
AYaseminA54 Deletedmom276 yani aslında tamamen bebegım için yapmış olduğum bir durum tabiki her anne kendi bebegıne doğru bulduğu Sekilde yaklaşmalı ❤️
ESMA111 Yami merhabalar ben de yeni anneyim. 8 günlüğüz. Sarılık riskini atlattık çok şükür. Çok çok az varmış önceki gün kontrolde oyle dedı doktorumjz. Gündüz çok sık emmek istiyor veriyorum her istediğinde. Ama geceleri uyanmıyor emmek için 4-5 saat sonunda zorla uyandırıyorum. Acaba fazla mı? Beklemeliyim ya da uyanmasını fikriniz var mı?
Deletedmom276 ESMA111 sekiz günlük daha çok minik, 4-5 saat de uzun, en azından bize doktorumuz kırkı çıkana kadar maksimum üç saat olmalı demişti, ben gece her mızıklandığında emzirdim, uyandırmadan da emzirebilirsiniz.
canansurmeli ESMA111 biraz fazla olabilir geceleri. Topuklarını sıkmayı deneyebilirsiniz uyandırmak için. Bu arada emzirme aralığı son emzirmeyi yapmaya başladığımız ilk andan itibaren sayılıyor. Emzirmenin bittiği an değil.
Yami ESMA111 yanlış yönlendirme yapmak istemem ama biz 17 günlükken artık sarılık riski ortadan kalktığı için doktorumuz ne zaman acıkırsa o zaman emzirmemi söyledi. Maximum 6 saat dayanabileceğini söyledi bebeğin. O günden sonra hiç ellemedim kızıma. Kendisi ne zaman isterse o zaman emiyor. Uzun süredir akşam üzeri 5 civarı emer 11 civarı uyanır tekrar emer 1 gibi uyuyup sabah 5 6 civarı uyanır. Böyle düzen oturdu bizde. Bugün de doktordaydık hiçbir problem yok çok şükür doyması ya da sarılığıyla ilgili
Gizemensar Aybars_43 bence her bebek düzenini kendi oluşturuyor benim oğlum 3 buçuk aylık yarim saate bir saate geceleri 5,6 saat3 bir emiyor