Meryemozen Çok geçmiş olsun.
📌Bana 18 yaşımdayken şiddetli karın ağrısı ve yüksek ateş şikayeti ile kondu crohn tanısı. Zor bir dönemdi. Bir süre hastanede tedavi gördüm. Endoskopi, kolonoskopi, ilaçlar vs. derken atlattık o süreci.
📌6 ayda bir düzenli olarak Endoskopi ve kolonoskopi yapılıyordu. Ve günde 10 tane ilaç içiyordum. Tedavimi aksatmadan düzenli olduğum için giderek azaldı bağırsaklarımdaki iltihap.
📌Bir süre sonra yılda 1 kere Endoskopi ve kolonoskopi olmaya başladım. Ve ilaçlarım zamanla azaltılarak 24 yaşımdayken tamamen kesildi. İltihabın tamamen kurulduğunu söyledi doktor. Çok erken tanı konmasının faydasıydı bu.
📌Son 4 yıldır nadiren şikayetlerim oluyor. Sağlıksız beslediğim zaman midem ağrıyor. Özellikle paketli gıda yediğim zamanlar oluyor. Bir de stres yapınca aynı ağrıyı çekiyorum. Onun dışında iyiyim çok şükür.
📌Ama doktorum bu hastalığın kronik olduğunu ve tamamen iyileşmediğimi, kendime hayat boyu dikkat etmem gerektiğini söylemişti.
📌Eşiniz için çok üzüldüm. Çünkü ben ilk evrede kolayca atlattım ama ileri evreler çok zor oluyor hastanede sürekli görüyordum hastaları. Yakın bir arkadaşım da ileri seviye ve çok sık sancı çekerdi. Ve o sancı gerçekten çok korkunç bir şey.
📌Ama moralini yüksek tutmaya çalışsın. Tedavisini düzgün olsun. Düzelmeyecek bir şey değil Allah izni ile. Yengem kolon kanseriydi. Bağırsağı kesildi derken şuan durumu gayet iyi.
📌Eşinize hayırlı acil şifalar diliyorum 🙏