HaticeY çocuğun kendisi beli ediyor aslında ben de kızım 2 yaşına girmeden başlamamıştım asla yapmadı tuvalete daha sonra bıraktım ve tekrar başladığım da 2 gün de gece gündüzü kestik gerçekten çocuğun hazır olası çok önemli. Gece tuvalete götürmeyin çocuklar bunu eziyet olarak görüp hiç yapmak istemiyorlar ben bensiz yatırıyordum artık tuvalete gideceğiz bez bağlamak yık falan diye anlatıyordum uykuya daldıktan sonra bezini bağlıyordum sabah da uyandığımda aa baba artık tuvalete gittiğini unutmuş ve bez bağlamış gemine çıkarıp tuvalete gidelim babaya da söyleyelim bir daha bez bağlamasın diyordum ve be kuru oluyordu altına yapmamış yani. Yatağa da Alez seriyordum zaten çişini yapsa da yatağa geçmiyor. Eğer altını bağlandığını hissederse gece olayını bırakmakta çok zorlanır o yüzden bu şekilde yapabilirsiniz. Ama sanki biraz daha küçük gibi. Gündüz de çişini tuvalete yaptığın da ödül veriyorduk bu onu heyecanlandırıyordu ve çok sık belki 15 dakika da bir tuvalete götürüyordum . Hemen alıştı şükür. Şimdi 5 yaşında ne gece ne gündüz hiç altına yaptığını bilmem. Kakasını tuvalete yaptırınca sakın göstermeyin birde çocuk vücudundan bir ırgan falan çıktığını düşünüp hiç yapmıyorlarmış . Arkadaşım göstermiş kalasını yapınca bak oldu yaptın aferin diye çocuk şimdi çişini tuvalete yapıyor ama kakası geldiğinde anne bezimi bağla diyor ve bez bağlıyorlar. Allah’ına gelenler bunlar