Gnnr Deletedmom277 Güzel öneriler için teşekkürler. O sözlüğün küçüğü de var ben küçük olanı düşünüyordum 1 yaş sonrası belki başlarız okumaya 😊. Kitapları eline erken vermenin faydasını görüyoruz diye düşünüyorum. Şimdi anlamasa bile ilgi duyuyor dinliyor. Kendi tercihleri oluşmaya başladı. Küçük ayı evini arıyor kitabını okumamı istemiyor mesela 😃. Sanırım renkleri çok soluk geldi kitabı hemen itiyor dinlemiyor asla.
Gnnr Tugkaninannesi Emin olun altyapı oluşmuştur emeklerinizin karşılığını 3 yaşından sonra en geç göreceksiniz. O şuan herşeyi kaydediyordur. Ben de 30 milyon kelime kitabına başladım. Evde sustuğumuzda bebeğime haksızlık yapıyormuşuz gibi geliyor ama insanın sürekli konuşmaya halü olmuyor.
FerideDeniz Gnnr yazdıklarınızda kendimi gördüm. Ben de iki gün önce bu kitaba başladım. 0-3 yaş bilişsel gelişim için çok önemliymiş. Çocuk ne kadar farklı sözcük duyarsa ileride kelime haznesi ve akademik başarısı o denli fazla olurmuş. Benim oğlum da 22 aylık. Kitap okumadan geçirdiğimiz tek bir günümüz bile yok. Oyuncağından çok kitabı var diyebilirim. Bir kelimeyi veya cümleyi söylediğimde bana çoğu zaman tekrarlatıyor. Anlıyorum ki hala alıcı dili gelişiyor. Şu an anlamlı 25-26 kelimesi var. İki kelimeli cümleler kurabiliyor. Ben de merakla bekliyorum birden konuşmaya başlamasını. 😄
Dygu Oğlum iki buçuk aylık ilk agu guggu demeye başladı çoktan şimdi ba ba ba baa diye gülücükler atıyor sürekli onunla konuşmamızı istiyor 😍 etrafa gülücükler sacmaya erken başladı ❤️ hemde destekli yaklasik 3 dakika ayaklarının üstünde durabiliyor bizimki bir masallah alırız 😘
kbraayusf oğlum 15 aylık her söylediğimi anlıyor ve dediğim birşeyi yapıyor çöpe at falan dediğimde koşuyo atıyo fakat konuşma yok herşey ıhhh 😅 sadece canı isterse anne baba mama meme diyor su diye bi iki kere söyledi başka yok
Deletedmom212 Linva yaa bizde aynıyız bana aba diyo baba meme başka hiçbişey yok zeka kartlarından tut herşeyler var herşeyi birlikte yapıyoruz dediğim herşeyi anlıyo hiç sıkıntı yok ama konusmaya gelinci ıhh ıhh baska bişi yok çok özeniyorum bende
Linva Deletedmom212 bir ay kadar önce baba da diyordu ama bir durakladı artık herşeye bizimki de iihhliyo. Geçici bir süreç sanırım. Siz yinede ilgilenmeye devam edin etkisi muhakkak olur.
Gnnr Usborne yayınları kitapları da harika That’s Not My serisi dokun hisset kitapları, Garden Sounds, Jungle Sounds gibi sesli kitapları harika ❤️
Tgce16 HappyKids 6 aylık ilk kelimesi baba oldu, şimdi 7 aylık olduk sadece hep her zaman baba diyor 😄 arada bir dede veya mama der gibi oluyor ama kesinlikle anne yok 😄 ve ilginçtir ki babasını görünce baba diyor yani bilinçli demesi çok ihtimal değil bu ayda ama babasını görünce baba demeye başlıyor.. Her zaman konuşuyoruz onunla ve bebekce değil bir yetişkin gibi doğru harfler ve kelimeler kullanıyoruz İlk sözcük kartlarımız var Büyük resimli az yazılı kitaplarımız var onları okuyoruz
BhhrrEymenim Anneee89 bebekten bebeğe fark var bnm oğlum 4 Ay lık ken Anne dedi Sinra baba braktı 5 ayında devam etti sonra dede ye de başladı yine braktı 6 aylık ız Baba mama felan diyor🥰ve çığlıkları bitmemekteee bu kesinlikle bbekten bene degisyir kimisde hemen yurmeye başlyor onjnla uğraşyor sonra başlyir kinuşmaya