ozgurunannesi Mama hazırlarken bu zamana kadar hep önce mamayı koydum sonra suyunu ekledim. Ama önce suyu sonra mamayı koymam gerekiyormuş 😭çok bir etkisi var mı ?örneğin 120 cc mama yapacam 4 ölçek mama üzerine 120 cc denk gelecek şekilde su doldurdum.
DogaLina ozgurunannesi mama hacmi arttırıcagı için suyu az koymuşsun tahminen. Çok büyük bi etkisi yok ama kabızlık yaşadıysa bundandır.
Mommy_ ozgurunannesi Bu şekilde yaparsanız olması gerekenden yoğun bir mama yaparsınız, sindirim problemlerine yol açar. Sonuçta mamanın da bir hacmi var. 4 ölçek koyacaksanız tam 120 ml su koymalısınız sonra mamayı ekleyince zaten 130-140 arası bişey oluyor.
Deletedmom245 ozgurunannesi bu kadar endişe etmenize gerek yok. Farklı bir durum olmadıysa sorun da olmaz. Mesela bunu yaptığınız için en fazla kabızlık yaşayabilir. Bundan sonra doğrusunu yaparsınız sorun kalmaz.😊
ozgurunannesi DogaLina hiç kabızlık yaşamadım ama yaklaşık 6 ay böyle yaptım bobreklerine zarar vermismidir 😭
Eymeniim ozgurunannesi hayır ya ne zararı daha kalorili içmiş sadece 😂bize hastanede doğdugunda doktor 30 CC degil 25 CC Su koy mamayı koyunca 30 oluyor zaten demişti seninkinde aynı hesap
Mommy_ ozgurunannesi Üzülmeyin olabilir böyle şeyler. Aslında mama kutularında da hazırlanışı yazıyor ama olmuş bi kere. Doktorunuzla görüşün o sizi yönlendirir.
ozgurunannesi Mommy_ evet 30 ml suya 1 ölçek yazıyor yeni okudum daha öncede okumuştum ama dikkatsiz okumuşum doktora götürmem gerekir mi acaba şuan çok vicdan azabı çekiyorum kötü oldum 😭
Mom103 ozgurunannesi kız sakin ol ne olacak doktor güler sana bu yüzden gidersen😁 ben de öyle yapıyordum şu an öğrendim bir şey olmaz Allahın izniyle😋😘😘
Mommy_ ozgurunannesi O kadar kötü bir durum değil götürmenize gerek yok telefonla bile sorabilirsiniz. Bundan sonra dikkat edersiniz. Mama içtiği için su da veriyorsanız etkisi bile olmamış olabilir.
ozgurunannesi Mom103 ayyy gerçekten mi ama çok kötü oldum ya vicdan azabı çekiyorum resmen. Tam 6 aydir boyle yaptım arada 20 CC oynuyor ben hep koyu mama vermiş oldum 😪😭
ozgurunannesi Deletedmom245 ya çok teşekkür ederim. Ama kilosuna mutlaka etki etmiştir. 10 aylık 8 kilo olmasında bunun etkisi vardır belkide 😭
Deryamm ozgurunannesi hiçbir sey olmaz sakın olun. Benım bebegimde reflü varmıs doktor 5 olcek mamayı 4 ölecek suyla yap demişti koyu olsun. Zararlı olsa söylemedi doktor. Koyu olması sıkıntı degil ki.
ozgurunannesi Deryamm ya bilmediğim için tedirgin oldum zararı olur diye.daha önce denk gelmiş okumuştum yoğun olursa böbreklere zarar verir diye 😔
ozgurunannesi Eymeniim ama mamaya eksik su veya fazla su koymak doğru değil diye biliyorum. Ben mesela eksik su koymuş oldum ay inşallah bir şey olmaz ya şu zamana kdr olmadı ama inşallah ilerde etkisi olmaz 🙈
Deryamm ozgurunannesi bebegınıze su veriyorsunuzdur zaten. Dedim ya doktor bana koyu yap demıstı zaten..
ozgurunannesi Deryamm evet günlük mutlaka 100 cc içer. İnşallah bir şey olmaz kabızlık yasamadik hiç tek endişem bobreklerine zarar vermesiydi.