Derin17 Zehra_Ens 7 buçuk aylık, parmaklarıyla 4 e kadar geliyoruz hedefimiz 5😂 ama opal yöntemine geçemiyorum bir türlü dahası unutuyorum gün içerisinde, tekrarlarla ilerlemeye çalışıyorum farklı kelimeler duymuş olsun diye
Zehra_Ens Derin17 😱 4 e kadar sayabiliyo mu. Maşallah. Ben erken diye denemedim rakamları damlalarını damlatırken sayıyorum yemeklerini yedirirken bazen rakam duyuyolar şu aralar organlarla ilgleniyoruz biz 😁
sedaykn Zehra_Ens Benim eşimin İngilizcesi çok iyi. O konulacaktı ama cesaret edemedik dediğim nedenden dolayı. İnşallah siz başarılı olursunuz 🙂
Zehra_Ens sedaykn keşke deneseydiniz çok büyük etkileri olacak bi durum değil bu bence. Sonuçta eşiniz İngiliz olabilirdi böyle düşünmek lazım bence bunu ☺️
defnesmomm Zehra_Ens balboncuk_aras sayfası var Instagram’da, arkadaşımın oğlu kendisi 🍒 gün içerisinde montessori aktiviteleri yapıyorlar, ingilizce etkinlikleri de var annesi ile, bakın isterseniz fikir olur. 🍒
Momyshark Zehra_Ens ben tamamen çift şekilde ilerledim yani şöyle bir sebzeyi meyveyi tanıtıyorum diyelim önce türkçesi ardından ingilizcesi babasıyla diyaloglarımız da bu şekilde oldu. Şu an hiç konuşmuyor bir kaç kelimesi dahi yok pişmanmıyım evet 2 yaşından sonra Başlayabilirdim belkide
Zehra_Ens Momyshark bunun yanlış olduğu söyleniyo. Dili doğal haliyle kullanmak lazım. Önce Türkçe sonra İngilizce tanıtım doğru değil ya sadece Türkçe ya da sadece İngilizce olmalı. Konuşmamasına sebep bu mudur bilmiyorum ama çift dilli yetiştirmek için 2.5 yaş sonrası dil öğretimi olurdu edindirmek değil. Bazen çocuklar sünger gibi çeker ve ani bi patlama yaşar. Bunu da yaşayan çok aile olmuş bu yolda belki sizinki de böyle olur
Kumrununtanesi Kaç yasindalar? Ben bir bebeğin önce anadilini sahiplenmesini ve doğru düzgün bir şekilde konuştuktan sonra yabanci dilini ogrenmesini isterim.
Zehra_Ens Kumrununtanesi 9.5 aylıklar. İnsanlar 9 dil edinebilme yetesiyle doğarlar ancak kullanılmadığı için körelir. Ben böyle bi şeyin körelmemesi taraftarıyım. Zaten anadilimize her zaman her şekilde maruz kalacak ve öncü dil olacak. Zahmetsizce öğrenilmiş İngilizce neden olmasın
Zehra_Ens annediyeabartmayin kendinizi geliştirmenize de yardımcı olacak bi süreç olabilir eğer zamanınız varsa çift dilli olmasa bile aşina olmasını sağlayabilirsiniz 😊
Zehra_Ens Deletedmom30 busydaddy , selen akakin, bilingualkidz, teacherandmom, momtoidenticaltwins ve englishkids81 severek takip ettiğim hesaplar
Zehra_Ens Hunilianne iki dilden daha fazlasını da başarıyla edindirenler var. Çevreye kulağımı tıkadım olacağına inanıyorum gayet de güzel ilerliyo zaten teşekkürler destek için 🌸😌
Zehra_Ens Sevdasoylu eşim İngilizce bilmediği için bizi konuşurken duymuyolar ama büyük bi eksiklik değil diye düşünüyorum ama sizinki bi avantaj tabii ☺️
Derin17 Zehra_Ens parmaklarıma da gösteriyorum o da aynısını yapıyor Türkçe, farsça, İngilizce tekrarlıyorm sürekli şu kadın beni rahat bıraksın diye yapıyor galiba🤭sizinkiler ne kadar
sedaykn Zehra_Ens Evet ama eşim İngiliz olsaydı sürekli ingilizce konuşacaktı. Böyle olunca arada Türkçe konuşacak ve bu sorun yaratıyor diyor uzmanlar
Svdmm Zehra_Ens önce turkce sonra ingilizce karsiliginin soylenmesi de yanlis degil benim bildigim.ben clap your hands deyincede alkis yapiyor alkis deyincede yapiyor neden olsun ki ?
HungryWolf Benimde anadilim flemenkce ama suan ogretmiyorum ozellikle. Zaten gelisimi gec gelen bir bebegim var aklinida iyice karistirmak istemiyorum. Dayilarinin felan aldigi flemenkce sarki soyleyen oyuncaklari var baya baya duyuyor hergun oynarken bazen tekrarliyorum. Ingilizce sarkilarda soyluyoruz ara ara. Ben biraz turkceyi ilk ogrensin istiyorum kavradiktan ve kendini ifade edebildikten sonra yogunlasmayi dusunuyorum. Uzman doktordanda tavsiye alarak tabi nekadar dogru bilmiyorumda. Sizin adiniza cok sevindim ama neguzel ilgili bir annesiniz masallah 🤗
Zehra_Ens HungryWolf teşekkürler 🌸 inanmak önemli çocuklarımızı en iyi bilen bizleriz. Konuşan oyuncak konusunda kararsız kalmıştım faydasını görüyo musunuz
Zehra_Ens Derin17 ben de bazen yapalım da kurtulalım diyolar diye düşünüyorum😁 9.5 aylıklar. İlk kelimelerini heyecanla bekliyorum 💃🏽
HungryWolf Zehra_Ens bu arada oglum 23 aylik ve konusmuyor yani tam olarak cumle kurmuyor daha bikac sozcuk anca soyluyor. Bunun icin zaten gelisim uzmaniyla gorusuyoruz. Bu dil hakkindada sorularim olacak zaten virus gecseydi kontrole gidicektik hastaneye. Iste dedigim gibi suan konusmadigindan faydasini goruyormu bilmiyorum oyuncaklarin. Ayriyeten birde akivite masamiz var fisher price markasinin ingilizcede ogretiyor.
FundaAlparslan Zehra_Ens eşim İngilizce baya biliyor bende çat pat daha önceden yabancı ülke ziyaretlerinden dolayı onun dışında youtube cocomelon dinliyoruz çok hoşuna gidiyor birde tabii peppa pig olmazsa olmaz 😅 ama cocomelon daha dikkatini çekiyor
Zehra_Ens HungryWolf bu tür oyuncaklarda kararsız kalıp almadım ama görünce almalı mıyım evet almalıyım diyorum sonra yine vazgeçiyorum. Kontrol dil gelişimi için mi?