Zeyneb Kizlar merhaba 1 bucuk aylik bir evladim var.Simdiye kadar dikkat etmemistim ama kayinvalidem tutturdu bu cocuk surekli yesil kaka yapior bu cocuk usutuyor dier.Zaten cocugu sarip sarmalamasindan muzdaribim 3 kat battaniyeye siki siki kundakla sariyor.Yikamayin die de tutturdu ayaklari usuomus. Oda sicakligimiz 24 genelde.Ben de gerildim acikcasi nie hep yesil diye.Geceleri cok gazi oluor sadece gaz damlasi verdigim geceler rengini turuncu goruorum o da damladan sanirim. Ben bu cocugu cidden usutuyormuyum sizce de.ben de artik korkuorum ayaklarina ben de battaniye atar oldum.Atesi falan yok ama rutin yesil kakali kizim:)
Stm Zeyneb üşütmekte ilgisi yokmuş canım bu sabah doktora sorduk bizde. Bebeğimizin de kakası yeşil birkaç haftadır, bizde ciltte döküntü de var, süt alerjisi için diyette yapıyorum ama düzelmedi, doktor kan olmadığı sürece rengi çok önemli değil dedi
ilaydaatala28 Zeyneb yeşil kaka kulak ağrısı belirtisidir çok fazla ağlamaya başladığını düşünüyorsan o biraz sakinken kulaklarına dokun aniden ağlamaya başlıyosa yüzde yüz kulak ağrısıdır
leylaa Zeyneb Canım doktorumuz bağırsak gelişimi sebebiyle kan olmadığı sürece normal olduğunu söyledi. Benim bebeğimde 2 aylıktan itibaren 3 hafta yeşil kaka yaptı şimdi düzeldi çok şükür.
Merrcimek Zeyneb dra ben de sordum senin yediklerinden dedi. Bizim ev 21 22 bazen 19 ama ben bile o kadar sarmıyorum canım
Sltn Bizim de yeşil sarı arası doktor normal dedi. De 24 derece de 3 kat olayı beni şaşırttı biraz fazla değil mi o sıcaklık 🤔🤔 terler sonra uyanikken üşür sıcak Soğuk derken hasta olmaz mı ?
Zeyneb Sltn hic laf anlatamiorum ki sorma.Ben aciom o kapiyor.terlemior bu cocuk ayaklarini usutuor sonra yesil kaka yapior die tutturuor ben de munakasa etmeyi hic sevmem.Ne diyeyim 6 cocuk buyuttum ben dior.Cahil insanla laf dalasina girmekten hic haz etmiorum.Terini takip ediorum terlemior ama yine de yesil olayi gercekmii yoksa teyzelerin uydurdugu bir sehir efsanesimi bilemedim.
Sltn Zeyneb yani bizim bi sorunumuz yok hatta bi ara doğalgaz yanmadı Ufo yaktık petekler yanınca çocuk adapte olamadı hasta suan.termometre 22 derece civarı olsun dedi doktor.normalde yeşilimsi yapar hastayiz sarimsi rengi yani usutme ile yeşil olsa suan bizim niye sari olsun🤔🤔huzursuz değil keyfi de yerindeyse alerji belirtisi de yoksa takılmayın fazla.ben çok takilmistim sonra doktor normal deyince bıraktım dusundukce sonu gelmiyor çünkü 😀
Rmys Zeyneb benimkide yeşil yapıyodu ve mukuslu yapıyodu kayınvalidem üşütüyo dedi bn baktım üşümüyo eli ayağıburnu sıcak sonra çoklu besin alerjisi çıktı çocuk fıtık ameliyatı oldu üşütüyosunuz ondan bn 9 tane büyğttğm diyo daha ne dicen 🤷🏻♀️ Fıtık nere üşütmek neresen evladını bilirsin çok gaz ve fazla önsütte yeşil yapıyomuş alerji diyetiyle gazı azaldıkça yeşillik gitti bizde eski insanlar çözüm bulamadıkça üşütüyo deyip işin içinden çıkmışlar belliki sen canını sıkma üşütmüyodur o hatta terliyodur
Resmiye 2 aylık oğlum onunda kakası ilk zamanlar sarıydı sonra hep yeşil oldu. Süt ve süt ürünleri tüketimine ara verdim yeni yeni sarı ile yeşil arasında yapıyor. Geceleri yatak odasının peteğini kapatıyorum ben oda ısısı 22 - 23.
Zeyneb Merrcimek kayinvalide 66 yasinda laf anlamior.ustunu degistirdim anne bak nemli ustu dedim gosterdim inansin die. hastaligi atiordur dedi.Anne bu cocuk hasta degil atesi yok oksurugu yok dedim.iceri gittim geldim gene sarip sarmalamis.Anlicaniz yaslilara laf anlatilmior ya kalbini kiricam ya da susucam pes ettim esime soledim bi de o konussun bakalim.Sonuc ne olacak.
Glin89 Zeyneb benim doktorum ilk zamanlar yeşil kakada yapabilir korkma normal demişti. Ayrıca üşütme yeşil kaka yapmaz yanlış bi bilgi paylaşımı bu demişti doktorum 🤗
tutu11 Zeyneb ilk ay benim bebegim de oyle yapıyordu. Dr normal demişti. Bebekler ilk doğdukları zaman genelde yesil yapabiliyorlarmis
Ebruylmz Zeyneb canım iye kemikleri batmış olabilir bebek yağı ile belini karnını ov güzelce bir bez ısıt ılıkken karnına koy sonra belden aşşağısını kundakla düzelir bizim de sürekli oluyor ben böyle yapıyorum geçiyor
Zeyneb Ebruylmz bizim kiz kundaksiz gezmio zaten aksamlari gaz sancisi olunca kiraz cekirdegi isitip koyuyiruz ama alakali oldugunu sanmiorum.Sonuc yine yesil kaka.
Bulutailesi Zeyneb canım bu konuyla ilgili daha önce de çok araştırma yaptım doktorlara danıştım sadece anne sütü ile beslenen bir bebeğin kakası yeşil ise annenin ön sütünü çok aldığı anlamına geliyor.. yani geride kalan yağlı süttten ziyade önde ki yağsız sütü içip bırakıyordur bebeğin emzirme süreni uzatır ve her göğsünü iyice emzir
Zeyneb Bulutailesi istesem de memede cok durmuor canim gazi oluor kendini cekior huzursuzca emince de birakmak zorunda kaliorum.Ama ac kalmior gibi gelior cunku gazi olmadiginda ole surekli aglayan bir bebek degil.
Neroizm Zeyneb gecenlerde bir arkadas faydali bilgiler basligiyla bir yazi paylasmisti. Orada kakanin yesil olmasi bebegin cok fazla anne sutu emmesinden oturu olur gibi bir sey yaziyordu. Belki ondandir.
Zeyneb Neroizm insallah oyledir.Zaten cok zayif dogdu kilo aldirmaya calisioruz.Valla herkes farkli yorum yapmis.Kime inanacagini sasirior insan.Anne olmak ne zormus.tum ihtimalleri dusunup kendini suclayabiliosun.
Htc1234 Zeyneb ayağını sıcak tutmaya çalışın en önemlisi ben kızma iki tane ayaklı varsa bir tane de çorap giydiririm Sadece kızın değil sende dikkat etmeli üşütmemelisin ayrıca bebeğin kalası yeşil olması sancılı olduğuna gösterir miş
Zeyneb Htc1234 valla anlamadim yaa nasi usuor tulumlarinin altina kalin corap mutlaka giydiriorum.Kendimde evet gaz var ama yedikleimden bagimsiz bir gaz var sanirim sezaryen kaynakli.Cok yoruldum zaten bu gaz olayindan.Dun gece 3 de uyudu ve surekli aglayarak 3 e kadar zaman gecirdik.Gaz damlasi ile rahatlatabilioruz ancak
Ayazingo Zeyneb yok canım ya üşütmekte alakası yok bizimkinde 4 günde 1 yapardı oda yeşil kaka gazdan ve bagırsaklarda işlenmeden dışarı cıktıgı için yeşilmiş herhangi bir sıkıntı yok dedi doktorum sadece kanlı ve mukuslu olursa dikkat edin dedi çok şükür gaz bitti hergün kaka yapıyor bazen yeşil olur ama arada çünkü ek gıdaya başladık değişiyor yani sıkıntı yapma bende korkuyordum ama korkulacak biley yok 🙏bide mana ile besleniyor bizimki ondan da olabilir miş