ertanmut mavisimmm20 bebek tuzlaması bebekler tuza yatırılmaz sadace bir maşrafada bir mktar us eritilir ve üzerine dökülür okdr
Bizal mavisimmm20 tuza yatırma değilde eşimin tarafında ilk banyosunda mı 40 banyosunda mı emin değilim yıkarken auyuna tuz katıyorlarmış. Tabi iki banyoyuda ben yaptırdım onlar yokken tuz falan katılmadı😁
mavisimmm20 ertanmut kayın validem eşimi zamanında tuza yatırmış heryerine tuz döküp bekletmis kizimada yapicagini söylüyor ama izin vermicem kesinlikle
Deletedmom388 ertanmut Geçenlerde internette bir video gördüm tesadüfen,bebeği resmen tuzla ovuyorlardı.Herkes şikayet etmiş aileyi falan…Baya baya ovuyorlardı ama bebek yazık nasış ağlıyor içim parçalandı…Bu şekilde saçmalık yapanlar da var gerçekten…
RundownMom ertanmut tuza yatırma şeklinde yapanlar da var. Doğuda çocuklar tuzla sürtülüp kundaklanıp 1 gün öyle bekletiliyormuş
Deletedmom388 mavisimmm20 Asla izin vermeyin Allah korusun bebek ölümlerine yol açıyormuş…Allah da onlara akıl fikir versin ya bu ne saçma bir adettir böyle.Gitsin kendi tuza yatsın hatta ovalansın iyice ama bastıra bastıra,bakalım hoşuna gidecek mi🤷🏻♀️
mavisimmm20 pollyophelia biliyorum ölüme sebep olduğunu ve bebeğim 35 hafta doğdu prematüre hala kuvezde böyle birşeye hayatta izin vermicem zaten
mavisimmm20 Deletedmom388 kesinlikle çok saçma geliyor böyle seuler sadece bu değil batıl inançlari çok 11 günlük lohusayim yastığımin altına bıçak fln koymaya çalıştılar izin vermedim saçmalamayın artk dedm çok komik geliyor böyle seuler bana
mavisimmm20 Guligul sabaha kadar tuza yatırıp bekletmis diyorum eşimi kizimada yapmayı düşünüyor komik bişey mi bu
Yagmurmert mavisimmm20 ben. Kayıbwalidem yaptı neladar yapma desem de. Aklım cıktı agzına kadar tuzlandı sonra aşırı derece kustu. Çok sacmalık ve batıl. Kokuyla da hic alakası yok
Kbrakurt mavisimmm20 yok artık. Sizinkiler de daha değişik miş. Gerçi benim eşim tarafida dediğim gibi yapıyormuş. Evlendikten sonra ilk defa duymuştum. Ben onu da kabul etmedim yaptırmadım şahsen. İmkanınız varsa yaptırmayın.
Guligul mavisimmm20 hayir oyle bir sey yazmiyor bence siz actiginiz postu bir daha okuyun. Oyle yaptilarsa onlarin problemi ama bebek tuzlama olayi sizin bildiginiz gibi degil. Ben bizzat kendim kendi bebegime tuz yaptim ve evet bence komik 😄😄
Kbrakurt mavisimmm20 tuzlama tuza yatırma demek değil. Ilık bir su da tuz eritilir ve bebek bir iki tas onunla yıkanır bu kadar.
mavisimmm20 Kbrakurt demek istediğimi anlamiyorsunuz sanırım tuzlamanin tuza yatırmak olmadığını bende biliyorum ama bizim burda suya tuz atılmıyor bebeğin koltuk altına ve diğer yerlerine tuz dokukup sarıp bekletmek bundan bahsediyorum
ZMK mavisimmm20 bizim anneler yapmış ama tuzlama dedikleri bi koca suya azcık tuz atıyolarmış bana hiç demediler yapalım diye kendileride saçma buluyo çünkü
Deletedmom387 mavisimmm20 kaynanam inanmaz istemez öyle şeyler ama kaynanası yani eşimin babaannesi eşimi tuzlamış ne ter ne ayak kokar ama ben kızımı felan tuzlamadm
Kbrakurt mavisimmm20 evet diğer yazdıklarınızı sonradan okudum anladım. Bu şekilde zararlı gerçekten. Kesinlikle müsade etmeyin.