Esraaaae Kızlar ek gıda dönemi kabızlık yaşayan oldu mu kabız yapacak hiç bişey vermiyorum. Aslında ama hergün kakasını yapan oglum 4gün de fitil vererek yapabildi ve şimdi 2gün oldu yine yapamadı ne yapacağım tekrar fitil vermek istemiyorum
1ogretmenanne Esraaaae ben akşamları kayısı kaynatip muhallebi yapıyorum deneyebilirsiniz icine bi de hurma katiyorum kaynatip
Araseymen Esraaaae fitil vermeyin alışırsa onsuz yapamaz kayısı hoşafı deneyin yada saf zeytin yağı içirin bağırsaklar yumuşasın 👍
espalp Esraaaae benim oğluma brokoli ve hipp erik püresi çok iyi geliyor. Az yaptığını görünce hemen ikisinden birini yapıyorum rahatlıyor 👍🏻 Tavsiye ederim
Derin17 Esraaaae aynı dertten muzdaribiz, zeytin yağı, kayısı, erik ne varsa denedim çare bulamadım🤦🏻♀️2 kez acile götürmek zorunda kaldım napcaz böyle aceba 🤷🏻♀️
Birkoalaanasi Sürekli uyarı yaparsan ona alışır kendi yapamaz. Yiyeceklerine hakiki zeytinyağ ve yedikten sonra ılığa yakın su verebilirsin🍒
Esraaaae Birkoalaanasi yok uyarı yapmıyorum 1kez Dr tavsiyesiyle fitil verdim kaç gün yapmaması normal bilginiz var mı
1ogretmenanne Esraaaae iki kayısı iki hurma yumsayana kadar kaynatiyorum , pirinç unundan muhallebi yapiyorum yqrim cay bardağı bi tatli kaşığı , pişince kayısı ve hurmayi eziyorum muhallebinin icine katıyorum biraz daha karıştırıyorum bu kadar
Akcaninannesi Derin17 hurmayı sıcak suya koyup püresiyle yedirebilirsiniz. Armut ve kayısıyı kaynatıp yine püre yapıp suyuyla yedirebilirsiniz. Ya da yulaf ezmesi hurma kayısı muhallebi gibi yapıp verebilirsiniz. Yulaf bağırsakları düzenliyormuş
Canan21 Canım ben de ek gıdaya başladığımda çok endişenmiştim ama hemşirem 5 gün sıkıntı değil sonra yapamassa sıkıntı demişti eğer çocuğun rahatsız değilse poposunu uyarma uyarılmaya alışabilir demişti kendi haline bıraktım verdiğim şeylere de zeytinyağı katıp öyle veriyorum rahatsız olmadan durumundan bi kaç gün sonra yapmış oluyor
Uzaymekiii Esraaaae ek gıdaya geçtiğim ilk dönemde her yemeğin arkasına gün kurusu kayısıyı biraz haşlayıp ezip veriyordum yemeklerine hep zeytinyağı koyuyordum kabak brokoli armut çok güzel çalıştırıyo bağırsakları👍🏼 Yoğurt muz şeftali verdiğim zamanlarda ne yapsam kabız oluyodu o zaman da kendi yapmasını bekliyodum hiç uyarmadım 1 yaşından sonra tamamen geçti diyebilirim o zamana kadar hep lifli şeyler vermeye çalıştım
Derin17 Esraaaae aynen, yediği de elma, şeftali, erik, kayısı, kabak falan🤷🏻♀️armut veriyordum doktor verme dedi aklınızda olsun
Uzaymekiii Esraaaae diğer besinleri deneyip mesela sonra yine armut verebilirsiniz ya da deneme süreniz dolunca kabakla karıştırıp verebilirsiniz 🤷🏻♀️
pilavustutavuk Esraaaae kaç aylık bebeğiniz. Harfi harfine yaşadıklarınızı yaşıyoruz. Kabızlık yüzünden doğru düzgün yemekler yapamıyorum. Neler verdim neler ama hepsi nafile..dün fitil yaptık. Öyle katiydi ki. Cook zor yaptı coook. Acı ceke çeke ağlaya ağlaya yapiyo. 2 kere fitil yaptık. Hepte 4.cu gün yaptım. Ve yok yani sürekli başa sariyoruz. Bugün yine yapmadı.. Duphalac diye bir şurup var Sabah akşam veriyorum. Tık yok ya.
Esraaaae pilavustutavuk bebeğim 6 ay 8 günlük ek gıdaya baslayalı baya oldu ilk zamanlar böyle olmamıstık günü gününe yapardı hemde öyle cok yapardı ki şimdi ne oldu anlamıyorum Dr a gittiniz mi siz
Esma84 pilavustutavuk benim oğlum da her gün zor yapar kakasını 11 aylık hep de böyleydi katı gıdaya geçince.ama her gün kayısı 3-4adet yarım armutu kaynatıyorum yumuşatsana kadar hoop blendırdan geçiriyorum aç karnına yediriyorum yemek yedikten sonra Hooop gelsin 💩 lütfen deneyin çocuğu zorlamayın
demeterdogan Esraaaae aynı sorunu bizde yasamıştık yeterli miktarda su verdiğinize emin misiniz sabahları özellikle aç karnına ılık su içirin bağırsakları hareketlensin bizde o sekilde geçti sükür Rabbim sifanızı versin
Esraaaae demeterdogan anne sütü alıyo bebeğim ek gıda da cok veremiyorum o yuzden pek su vermiyorum acıkcası. Amin sagolun