BalDoruk tarihi yapılar ve hangi şehirde hangi ünlünün yaşadığı eğer gezi düzenlediysek olabilir ama direk bilgi olarak bana fazla geldi. (Benim şahsi fikrimce) Önemli günler evet ama savaşlar içinde erken sanki küçücük sevgi dolu kalbiyle savaşı anlayabilir mi bilemedim?! (Ağır gelebilir benim kızıma duygusal bir yapısı var)
Birde il plakaları?! Bilemedim ama;
görgü kuralları, hayvanlar,organlar, meslekler, sayılar, renkler, hayvanların ne yediği, nerelerde yaşadığı, taşıtlar, deniz canlıları, kişisel temizlik kuralları, dini ve milli bayramların önemini, trafik kurallarını, dualara ufak bir girişyapabildik (besmele,la ilahe illallah,inşallah, maşallah, ezanı, yasini (ezan ve yasini duyduğunda ayırıyor ezan yasin diye biliyor ) birde babayı işe gönderirken dua edip amin demek) haftanın günlerini, çocuk oyunlarını, şarkılarını, istiklal marşını, Türk bayrağını ( şerefli şanlı bayrağımız), Atatürkü(kısaca vatanınızı kurtardığını) öğrendik. 25 aylık kızım. İnşallah sizde öğretirsiniz. Allah akıllarını fikirlerini güzel yerlere kullanmayı nasip etsin, ne verseniz alıyorlar maşallah. Bomboş zihin biz güzelliklerle doldurmazsak Allah korusun dışarda dolar. Bir psikolog demişti ki bebekler boş bardak gibidir. Siz doldurmazsanız dışarda dolar ama çamur mu koyarlar pislik mi koyarlar belli değil evde olabildiğince temiz doldurmak doyurmak gerekli ruhunu demişti. İnşallah bizlerde tertemiz hayırılı bilgilerle doldururuz beyinlerini kalplerini. Vicdanlı, merhametli, saygılı, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirebiliriz.