BalDoruk Hiç abartı değil. Çocukların beyinleri 6 yaşa kadar resmen sünger. Ben bir de bunların büyük kısmının dışında bazı ülkelerin başkent ve önemli yapıtlarıyla, İngilizce basit kelime, kelime grupları, sayıları ve Almanca da aynı şekilde basit kelime gruplarını istiyorum. Aile içinde genelde iki dile hakim çok kişi var, şimdiden (6 aylık) söylediğim basit cümle ve kelimelerin İngilizce karşılıklarını da söylüyorum. Öncelik o olduğu için. Almanca daha az ama müzik haberler vs genelde İngilizce almanca açık sırf kulak aşinalığı olsun istiyorum. Çifte vatandaş mutlaka öğrenmesi gerekecek zaten Allah sağlık versin de. Onun dışında matematikçi olduğum için belki:) matematiğe yönelmesi için sık sık sayılar ve işlemlerle ilgili konuşuyorum onunla bol bol. Parmak sayıyoruz, yoldan geçen arabaları, evdeki eşyaları, oyuncaklarını vs vs. Gibi. Özellikle sesli çözüyorum öğrencilerimin yolladığı soruları video çekip atıyorum o da bakıyor ne yapıyor yine annem acaba diye meraklı meraklı 😅 Bazen en yakınlarım bile abarttığımı düşünse de 😅öyle olmadığı ve ileride çok işine yarayacağı kanıtlanmış bir gerçek. Bir de büyüdükçe oyuncaklarını paylaşmasını sağlamayı, birlikte kimsesiz çocuklar, huzurevi ziyaretlerini ve hediyelerle gülümsemeyle, hal hatır sorma ile yardımlaşma, vicdan ve merhamet duygusunun gelişmesini çok istiyorum. Bazı öğrencileri gördükçe içimden derdim acaba bu duruma nasıl geldi bu çocuk? Neden bu kadar merhametsiz ? Çok korkuyorum merhametsiz vicdansız nesillerden. Tabi bunları Fransız mürebbiye edasıyla değil, bol gülümsemeli, kahkahalı, bolca sıkıştırıp öpmeli😋 sevgi dolu oyunlarla yapıyorum/ yapmayı planlıyorum inşallah..🙏 Umarım hepimiz öğretmek istediklerimizi fazlasıyla öğretebilip, hayırlı uğurlu evlatlar yetiştirebiliriz. Kendisine, cevresine, ülkesine, dünyaya🙏🙏🙏