BalDoruk hayatın akışında zaten öğreniyor mesela 23 nisan geldi o günün önemini kısaca anlattım istiklal marşını dinledik bir kaç kez bayrağımızdan bahsettik. Atatürk resmi gördü bu kim dedi bahsettik. Normalde onunla konuşurken müsade eder misin kızım, geçebilir miyim? Yada onun eşyasını alacağım zaman bunu alabilir miyim, bende bu bebeğinle oynayabilir miyim ? Gibi sorularla görgü kurallarını öğrendik, Sofraya otururken el yıkayarak… sofradan kalkınca el yıkayarak kişisel bakımı, yağmur yağdı yağmuru anlattık, şimşek çaltı şimşeği… ders gibi gelişmedi yani hiç biri otur bakalım bu günkü dersimiz diye başlamadık. Çoğu arkadaş öyle sanacak! 😱😉 şimşek çaktı aaa 😯anne bu ne dedi gelişti hiç düşünmemiştim şimşek nasıl çakar dur kızıma anlatayım diye… parka gidemedi hava soğuktu yağmurluydu hava durumunu atmosfer olaylarını öğrendi… korona dan dolayı gidemedi hadi dua edelim bitsin gidelim, inşallah geçsin hastalık derken birşeyleri öğreniyorlar… hayatın içinde gelişiyor hepsi… sadece çok konuşarak, çok meraklandırarak ilgisini topluyorum. Bir cümleyi değişik değişik olabildiğince ayrıntılı konuşarak aktarıyorum bir bakıyoruz ki oda başlamış. Söylemektense uygulamak daha etkili Kapıyı çalmayı öğretmiyorum mesela ben kapıyı çalıyorum odasına girerken; annecim girerken kapı çal demekten çok daha etkili dememe gerek kalmıyor bu işin kuralı bu diye baştan öyle davranıyor. Aksini bilmiyor… sizde öğretirsiniz hepsi hayatımızın bir parçası…