Tunanin_annesi26 Purferro keciboynuzu pekmezi ile tatlandırılmış diğer demir ilaclarina göre. Bize de bugun asidan sonra vegaferon verdiler ama ben icerigini okuduktan sonra eczaneye giitim direkt purferro aldim. Günde 2 ml vericeksin dedi. Bugun verdim basladik ama sanki karni agriyor gibi agliyor ayaklarini topluyor. Sizde de boyle bi sey yapti mi? Asi da olduk bugün ya asidan huzursuz veya demir ilaci yapti
ElifAlya Tunanin_annesi26 asidan olabilir. Bizde simdilik oyle bir sorun yok. Insallah sozde de olmaz. 🌸
ElifAlya [bilinmeyen] bize de doktor oyle soyledi. Iki gundur kullaniyoruz. Simdilik bir sikinti yok cok sukur. Sadece 2 saat emmemesi gerekiyor demir ilaci alinca o da zorluyor bebegimi👼
Tunanin_annesi26 ElifAlya Birde eczaci 2 ml verin dedi. Siringayla cektigimde 2ml baya fazla gibi geldi 4 aylik bebege. Herkes kilosuna gore veriyor sanirim dimi. 2ml mi saydim 40 50 damla yapıyor. Yanlis mi soyledi acaba eczaci bana
Tunanin_annesi26 Birde eczaci 2 ml verin dedi. Siringayla cektigimde 2ml baya fazla gibi geldi 4 aylik bebege. Herkes kilosuna gore veriyor sanirim dimi. 2ml mi saydim 40 50 damla yapıyor. Yanlis mi soyledi acaba eczaci bana
Rabia88 ElifAlya merhaba bebeğiniz kaç aylık dişinde siyahlık yaptı mı [bilinmeyen] [bilinmeyen] Tunanin_annesi26 Tunanin_annesi26 2 ml çok fazla değil midir yetişkinler için bile 10 damla yazıyor
Tunanin_annesi26 ZeynepKara eczaci nasil bi hesap yaptı anlayamadim. Kimi ml hesabi yapiyor. Bu sekilde ml olarak kullanan varsa paylaşabilir mi lütfen kararsiz kaldim
Tunanin_annesi26 ElifAlya ilacin icerigine göreymiş sorduk bugun de. 17 ml demir sulfat var purferro da kilosuna gore almasi gereken miktar o sekilde doye söyledi
ElifAlya Tunanin_annesi26 bana da hem dr hem de eczaci kac kiloysa o kadar damla dedi. 2ml kac damla oluyorki
ZeynepKara Aselyaa sağlık ocağı 4. Aydan itibaren başlayın diyo bazı çocuk doktorları tahlilden sonra veriyo doktorunuza sorsanız daha iyi olur
Tunanin_annesi26 ElifAlya siringayla veriyorum 2 ml 40 50 damla yapti hesaplayinca. Saglik ocağının verdiginde 50 ml demir varmis . Eczaci eger fazla diye tedirgin oluyosaniz 1 ml ile baslayin kilosu artttikca ml olarak arttiriesiniz dedi. Oyle yapicam artik
Tunanin_annesi26 Rabia88 içeriğindeki demir oranına göre hesaplamıştı eczaci. Olaci aldıktan sonraki gün benim de kafama takıldı sormaya gittiğimde günlük alması gereken miktara göre hesplamisti
ElifAlya Rabia88 bebegim 5.aylik 4.5 aylikken basladik. Disi olmadigi icin suan siyahlik yapiyor mu bilmiyorum🌸