Miray00 Caglasu bizimde kilo alımımız iyi hiç bir zamanda sorun olmadı kilosunda hep üstteydi hala dahada öyle tek anne sütü alıyor. Ama alerjisi var tek berliti kilo degilki 🤷🏻♀️ bugday, inek sütü, fındık, ton balığına deri testiyle ögrendik 1 aylıkken
CemileF Miray00 doktor önerisinde bulunabilir misiniz? 20 gündür geçmeyen pişiğimiz var alerjiden şüpheleniyoruz. Herşeyi denedim sürdüm ama geçmiyor. Süt ürünlerini kestim ama sadece o olduğunu düşünmüyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Caglasu Mom0870 virusten dolayida korkuyorum açıkçası yeni bi doktora gitsem mi bilmiyorum. Ama cok zor bi durum.insallah gazdan dolayidirda bu ayi atlatinca gazlsri hafifler
Mom0870 Caglasu canım benim kime gidersen git eğer gazsa damla deniyorsun olmuyor olmuyor . Biogaia ya da maflor probiyotik verdin mi ?
CemileF Caglasu benim iki gün oldu süt ürünlerini keseli. Sadece süt ürünlerini değil alerji yapabilecek aklıma gelen hiçbirşeyi yemiyorum. Şekerli tuzlu, ekşi baharatı tamamen kestim. Artık çaresizlikten resmen ölüm orucuna girdim. Güvenli bulup tek yiyebildiğim Patatesli gözleme. Siz hangi doktora gittiniz. Ben de ne yaptım ne ettiysem pişiği geçiremiyorum. Kakası çok mukuslu. Bağırsakları çok dönüyor.
Miray00 CemileF bizim doktorumuz Prof. Dr Ülker Öneş iyikide o alerjide en iyisidir bu hafta gittik bizde kendisine alerjimiz ne durumda diyet açmaya geçicekmiyiz ona bakıldı test yapıldı bakalım
CemileF Miray00 sizin pişiğiniz neredeydi. Bizim sadece makat etrafında hafif yanaklara doğru. Artık hangi kremi süreceğimi şaşırdım. Evde şu anda 7 tane farklı pişik kremi var
BBM Caglasu ah canım inşallah ataktan olsa keşke.. bende ümitle rahat rahat emzirmeyi hayal ediyorum.. Bi iki ayı daha atlatsak sonra bence artık daha çok bağımlısı olurlar ama nasi olcak bu işler bilmem 😞
Dorukcum_16 Rabiaust herhangi bi cocuk doktoru yapiyo . Yani en azindan bize yaptilar. Ozel hastanede yaptim devleti bilmiyorum. Sadece kakada alerji testi yapabilirsiniz fe doktora kaka teste yolluyosun bu kadar
BBM Caglasu inşallah canım inşallah.. bizi doktor bi hafta sonra kilo kontrolüne cagirdi işte kalan sütü de sağıp ver falan dedi. Yeterli kilo almazsa mamaya baslariz dedi morelim bozuldu. Ama sagdigim sütleri bile veremiyorum ya çocuğa biberonla zaten vermiyom memeyi unutmasın diye kaşıkla veriyom öyle de çok zor oluyo sütler dolapta bekliyo doktor gene mamaya başlarız kilo az alırsa diyo valla sinirlerim alt üst oldu neyi yanlış yapıyorum da bu çocuk böyle yapiyo anlamadım güzelce emerler hiç bir dert yok
Caglasu BBM canim az daha disimizi sikalim belki atak haftasi biterse bu emme sıkıntısı da gecer. Inan tek umudum bu. Resmen gün sayiyorum. Insallah ataktan dolayidir. Eger baska biseyden dolayiysa meme reddi bayagi uzun sürer. Benim doktorum pekte ilgili degil zaten. O yuzden mamadan falan bahsetmedi. Bence sen zorlada olsa oyunla falan icir dolaptaki sütleri.
Caglasu Mom0870 biogaia basta kullaniyordum. Sonra biraktim doktora devam edeyim mi dedim gerek yok dedi
BBM Caglasu içirmeye çalışıyorum canım valla ama çok zorluyo ya. Inşallah dediğin gibi ataktandır yoksa vay halimize. Ama benim bayadır böyle ya geçicek umuduyla bekliyorum hep. Bu arada doktor vitamin şurubu verdi bize bu iştahını da acar biraz dedi 2 gündür de onu içiyoruz. Bi fark görürsem haber veririm sana. Umarım fayda eder.
Caglasu BBM insallah fayda eder. Bence benim bebegim ataktan dolayi reddermiyor. Çünkü gece emerkende bazen kivranip birakiyor. Bi sıkıntısı var ama anlayamiyorum 😔
Gayeefe Caglasu biz 2 kutu bitirdik suan düzeldi ama nalet olsun kabız problemi yaptı bizde sarece ama diğer şikayetlerimiz gitti
BBM Caglasu canım birazda gazdan dolayı oluyo galiba hala ya bizim gazimiz daha tam geçmedi yani. Cunku dedigin gibi sabahlari uykudan uyanip emerken de kivranmaya basliyo birakiyo agliyo ben omzuma aliyorum memeden cekip ya pirtlatiyo ya kaka yapiyo ama sonra bidaha memeyi tutmuyo tabi orası ayrı konu.
aysevecagla Caglasu Kızım 4ay 4 günlük ve belki bir aydan da fazla süredir bahsettiğiniz gibi sorunları vardı. Emerken ağlıyordu emdikten hemen sonra karnından şiddetli sesler geliyordu. Zamanla bu şikayetler iyice arttı. Dışkısı sulu vs olmaya başladı. 4 aylık kontrolünde doktorumuz biogaia’yı bıraktırdı. Maflora başlattı. Tribudat mide ve bağırsak şurubunu verdi. Üstüne süt ürünlerini yemeyi bırakmamı söyledi. Süt peynir yoğurt tereyağı vs. Aynı zamanda dana eti de tüketme dedi. Cumadan beri bunları tüketmiyorum ilaçlarını düzenli kullanıyorum ve ses falan kalmadı. Sulu dışkısı kesildi. Emerken maşallah diyeyim rahat emiyor. Belki sizin de süt ürünlerine karşı hassasiyeti vardır.
Caglasu aysevecagla zaten süt ürünleri ve yumurta tuketmiyorum alerjisi var diye. Ama yinede gecmedi bi türlü. Ne yapacagimi sasirdim artik 😔 dana eti tuketiyorum ama