BBM Caglasu canım benim de kafası ittiriyo sürekli diğer tarafa ama ben eee eee piş piş devan ediyom sürekli hafifte diliyorum bazen ayakta bazen koltukta. Öyle mayisiyo sonra biraz ağlayarak falan aliyo memeyi. Yoksa ac kalcak çocuk napayım ağlıyo valla. Bence tazyikten çünkü memeyi bırakınca hep üstüne damliyo yada fiskiriyo süt. Bazen zor yutkundugunu fark ediyorum çocuğun. Bazen genzine kaçırıyor. Bide bazen göğsüme süt indigi zaman hafif sızlıyor benim tam emerken sizladigi anda bırakıyor agzindan memeyi. Valla emzirmek için çektiklerimize bak şaka gibi.
Caglasu BBM canim eger tazyikten supheleniyorsan bigun göğsünü basta azicik sag o tazyik gitsin. Sonra emzirmeyi dene. Eger o zaman rahatsiz olmazsa demekki gercekten tazyiktendir.
BBM Caglasu canım biz bugün doktor gittik gene 600 gram almış bizimki 😪 ayrıca ebeye tazyikten mi acaba falan dedim o da tazyikten olsa küçükken daha çok rahatsız ederdi dedi neden böyle yapiyo bizim bebisler anlamadım 😪 karanlikta sessiz sakinken emzir falan dediler ağlasana zirlasada yapcak bisey yok dedi..
Caglasu BBM bende tazyikten suphelenmeye basladim çünkü bogazinda kaliyor. Benim bebegim onceden surekli emdigi icin sut gogsumde birikmiyordu. Simdi 2 3 saatte bir emzirdigim icin bence birikip tazyik onu rahatsiz ediyor. Genede emin degilim tabiki.
BBM Caglasu valla kuzum artık meme reddi olduğu için öyle de yapsam anlayamam bi kerede duzelmez ki inada bagladi artik emmemek zar zor emziriyom işte doktor da her emzirmeden sonra sağıp çocuğa ver kaşıkla dedi bence sende bi pompa al sütlerimizde azalcak valla. bide menenjit asilarini yaptırdık çocuk maf oldu ağır geldi ateş yaptı
BBM Caglasu bende emin degilim canim galiba anlayamicam da. Çok mutsuzum. Annemler de birakcak mi falan diyo iyice huzursuz oluyom.
Caglasu BBM bizde sünnet ettirecektik sirf meme reddinden dolayi erteledik. Zaten zor zar emiyor bide sunnet ettirip isi daha kötü yapmayalim dedik. Valla atak haftasinin bitmesini bekliyorum. Insallah atak haftasi bitince bu emme sorunuda biter. Tek umudum bu
Caglasu BBM bende kime söylesem aaa memeyi birakacak diye tepki veriyolar. Iyice sinirlerim bozuluyor. Ama bak gör mamaya baslamazsak ve azimle emzirmeye devam edersek Allahin izniyle memeye geri dönecekler. Insallah burda birbirmize o güzel haberi veririz
Rabiaust Dorukcum_16 testi nasıl yaptınız peki? Kakasında çıktı dediğiniz.. Hangi bölüme gittiniz.? Bizde de böle emerken kıvranma oluyo hem emmek istiyor hem kafasını çekip kıvranıyor🤷♀️🙄. Her zmn yapmıyor işte atak la ilgis olabilrm die düşünyrm 3 aylığız
Dorukcum_16 Rabiaust herhangi bi cocuk doktoru yapiyo . Yani en azindan bize yaptilar. Ozel hastanede yaptim devleti bilmiyorum. Sadece kakada alerji testi yapabilirsiniz fe doktora kaka teste yolluyosun bu kadar
BBM Caglasu ah canım inşallah ataktan olsa keşke.. bende ümitle rahat rahat emzirmeyi hayal ediyorum.. Bi iki ayı daha atlatsak sonra bence artık daha çok bağımlısı olurlar ama nasi olcak bu işler bilmem 😞
BBM Caglasu inşallah canım inşallah.. bizi doktor bi hafta sonra kilo kontrolüne cagirdi işte kalan sütü de sağıp ver falan dedi. Yeterli kilo almazsa mamaya baslariz dedi morelim bozuldu. Ama sagdigim sütleri bile veremiyorum ya çocuğa biberonla zaten vermiyom memeyi unutmasın diye kaşıkla veriyom öyle de çok zor oluyo sütler dolapta bekliyo doktor gene mamaya başlarız kilo az alırsa diyo valla sinirlerim alt üst oldu neyi yanlış yapıyorum da bu çocuk böyle yapiyo anlamadım güzelce emerler hiç bir dert yok
CemileF Caglasu benimde başım pişik ile dertte. Aynı şeyler oluyor emerken yada biberonla beslenirken bağırsakları gurulduyor be gazdan kıvranıyor. Geçmeyen pişiğimiz var bizim de popomuzda. Ne yaptıysam geçiremedim. Süt ürünlerini ge alarji yapan herşeyi kestim ümitle bekliyorum. Siz süt ürünlerini kestikten kaç gün sonra pişikte düzelme oldu?
Miray00 CemileF bizde pişikle çok ugraştık alerjiden dolayı diyet ve ilaç kullanmasına ragmen çok uzun süre geçmeyince Boudreaux’s butt paste pişik kremini kullandık gerçekten çok çok güzel bir ürün..
Caglasu CemileF ben süt urunlerini kestikten 1 hafta sonra pisik neredeyse gecmisti. Halbuki 40 gün boyunca cesitli kremler sürmüştüm ama hic biri gecirmemisti.
Miray00 Caglasu bizim’de aynı sorunumuz vardı karnı hep çok fazla şiş ve sertti gazını çıkartsam bile asla rahatlamıyordu kaç ay geceleri özellikle asla gazını çıkartmadan yatırmazdım doktorum 15 dakika demişti ama bazen o süre 1 saati bile bulduğu oluyordu o şekilde çıkıyordu. Gaz damlası olarak Mylicon ve gripe water kulladım iyi geldi fakat gazı hiç geçmedi sonra diğer belirtiler derken alerjik oldugumuzu ögrendik biz tabi 🤷🏻♀️emzirirkende hep hoplata zıplata emziriyordum durdugum an kıvranmaya başlıyordu ama biz sonra sorunun ne olduğunu bulunca düzeldiler. Birde o dönem geceleri kundaklıyordum ozamanda daha rahat emiyordu. Ama dedigim gibi kucagımda hoplata zıplata emzirebiliyordum
Caglasu Miray00 peki neye alerjiniz varmis acaba? Ben doktoruma bahsettim durumdan kilo alimi iyi dedi umursamadi cok sinir oldum. Dunya para ödedim adama adamin bisey bildigi yok.
CemileF Miray00 sizin pişiğiniz neredeydi. Bizim sadece makat etrafında hafif yanaklara doğru. Artık hangi kremi süreceğimi şaşırdım. Evde şu anda 7 tane farklı pişik kremi var
Mom0870 Caglasu Gaz ilk 3 ay yoğun sürüyor bende ne denesem faydası olmadı. Siz yemeklerinize kimyon koyun. Masaj yapın yıkayın. Bu süreci geçirmeye çalışın. Geçecek ya da azalacak emin olun 💖 probiyotik kullanabilirsiniz. Eğer besin alerjisinden şüpheleniyorsanız bir alerji uzmanından yardım alın. Diyet önerir yavaş yavaş açar sonra muhtemelen
Caglasu Mom0870 virusten dolayida korkuyorum açıkçası yeni bi doktora gitsem mi bilmiyorum. Ama cok zor bi durum.insallah gazdan dolayidirda bu ayi atlatinca gazlsri hafifler
CemileF Caglasu benim iki gün oldu süt ürünlerini keseli. Sadece süt ürünlerini değil alerji yapabilecek aklıma gelen hiçbirşeyi yemiyorum. Şekerli tuzlu, ekşi baharatı tamamen kestim. Artık çaresizlikten resmen ölüm orucuna girdim. Güvenli bulup tek yiyebildiğim Patatesli gözleme. Siz hangi doktora gittiniz. Ben de ne yaptım ne ettiysem pişiği geçiremiyorum. Kakası çok mukuslu. Bağırsakları çok dönüyor.
Miray00 Caglasu bizimde kilo alımımız iyi hiç bir zamanda sorun olmadı kilosunda hep üstteydi hala dahada öyle tek anne sütü alıyor. Ama alerjisi var tek berliti kilo degilki 🤷🏻♀️ bugday, inek sütü, fındık, ton balığına deri testiyle ögrendik 1 aylıkken
CemileF Miray00 doktor önerisinde bulunabilir misiniz? 20 gündür geçmeyen pişiğimiz var alerjiden şüpheleniyoruz. Herşeyi denedim sürdüm ama geçmiyor. Süt ürünlerini kestim ama sadece o olduğunu düşünmüyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Mom0870 Caglasu canım benim kime gidersen git eğer gazsa damla deniyorsun olmuyor olmuyor . Biogaia ya da maflor probiyotik verdin mi ?