Semiha89 merhaba canim rabbim yardımcın olsun tez vakitte kucağına almayı nasip etsin insallah. Kuzum düzeltilmiş 3 ay 26 günlük kronolojik 6 ay 16 günlük . Bakımı söyle zor doktorumuz bize eve taburcu olduktan sonra bebek enfeksiyon kaparsa cok sıkıntı olur bağışıklık sistemleri Yok denecek kadar zayıf (benim kızım 27 haftalık dogdu ) . Bazi prematüre bebekler enfeksiyonu kaldiramayabiliyor demişti . O yüzden biz taburcu olduktan sonra iki ay boyunca kızımın odasına kimse girmedi ben vardım eşim yanina girerse maske takardı beş dk kalır çıkardı onun dışında 3. Bir kişi kesinlikle olmadi. O yüzden cok şükür enfeksiyonumuz hiç olmadı . Bir de beslenmesi yıkanması önemli gün aşırı sabahtan yıkayıp ona uygun ortamı sağlayıp kaliteli bi uyku almasını sağlamak gerekir boş uyku degil kaliteli uyku önemliymiş. Gürültülü seste uyuyan bir bebek iyi gelişmez şakın sessiz ortam sağlamak gerekiyormuş bende hep öyle yaptım . Beslenme Saatini kac mm beslenecegini ihmal etmedim (biberonla besleniyor) iki ay sonra kontrole gittiğimizde bu bebek prematüre degil demişlerdi doktorumuz cok övmüştü 😊 cok iyi bakmışsınız bebek hiç prematüre özelliği taşımıyor diye