Mlk33 @hanimeh hanimeh canım kayısı nasıl veriyorsun bnm bebegim de 4.5 aylık 3 güne bir yapar oldu sadece günde 2 adet cici bebe yediriyordum ondan mı ki diye vermez oldum ama yinede düzelmedi
zeynepin_annesi31 Balkokulumm ya ben 6 aylık bile olsa nasıl cesaret edicem bilmiyorum suan 3 ay 24 günlük ama bunları nasıl verebilirim ki
hanimeh Mlk33 normal kuru kayısı gün kurusu eline veriyorum emiyor emzik gibi yada ben tutuyorum çok ta seviyor
Balkokulumm zeynepin_annesi31 bunları vermek zorunda değilsinki güzel anne önce korkunu at bi kenara sen annesin ve yavrunu en iyi sen bilirsin bugün yoğurt ver 1 çay kaşığı yarın elma suyu kat içine onu ver öbürgün elma suyu yerine cicibebe kat ama bebeğini gözlemle baktın birşey olmadı ertesi gün yumurta ver deneyerek öğren büyükler korkunun evçcele faydası yok demişler
Hlal Kuboos_ bende yediklerimin suyundan tattiriyorum,kendi yaptigim yoğurttan,yumurta sarısı ve corbalardan
zeynepin_annesi31 Balkokulumm haklısın canim bir şey olacak korkusu ve endişesiyle büyütüyorum teşekkür ederim
a_dilo Kuboos_ 4.aydan bahsediyoruz.😱Bütün işinin ehli olan doktorlar 6.aydan önce ek gıdayı asla önermiyor.(Özel durumlar hariç)Zaten 6.aydada tadımlık başlanıyor.
Selin5335 Kuboos_ 6 aydan önce asla önermedi doktorum, başka doktorada danıştım o da önermedi. Hatta bir kaç yazı da okudum alıştırma için olsa dahi başlanmamalı diye. insagramda güncel anne diye hesap var. Çocuk doktoru, onu takip ediyorum
Merve0655 Kuboos_ 6.aydan önce yumurta sarısı, 1 yaşından önce yumurta beyazı önerilmiyor. Cicibebe de yumurta var, vermenizi önermem. Hipp in bebe bisküvisini alabilirsiniz (Ben öyle yapıyorum) ya da kendiniz yapabilirsiniz
gozdeteacher Kuboos_ 4 ay ek gıda için çok erken değil mi 🙄 Bebeğinizin kilo alımı nasıl ve ek gıdaya başlamayı mı düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bebeklerimizin bağırsak floraları ek gıda için yeterince gelişmiş durumda değil bu aylarda. İlerleyen yıllarda mide problemlerine bile yol açabiliyor erken verilen ek gıda. 😣
Zeynebim61 Ay öncesi ek gıda doktor önerisi olmadan başlamanızı tavsiye etmem 6 aya kadar anne sütü veya anne sutu yakin mama veriliyor
gozdeteacher Kuboos_ Düşük kilo ya da az kilo alımı durumlarında farklı doktorların görüşleri alınmalı diyorlar genelde. Düşük kilo durumunda her doktor ek gıda önermeyebiliyor çünkü. Sonuçta bebeklerimizin sağlığı her şeyden önemli 🙏🏻