Tubbitak bizde ruh değiliz tabi ki ses gidiyordur fakat onların da bize sesi çok geliyor. 6 ve 5 yaşında iki çocukları var . 5 yaşında ki çocuklarının adını bilmiyorum ama 6 yaşında ki çocuklarının bağıra bağıra adını o kadar çok telaffuz ediyorlar ki . O çocuk o kadar çok bağırıyor ki. Hele havalar biraz ısınınca balkona bir çıkıyor avaz avaz sitede ki tüm çocuklara sesleniyor. Benim 10 yaşında oğlum var. Sizce hangimizin daha çok çocuk sesi oluyordur ? Üstelik bu saydığınız şeyler ( sifon, lamba açma sesi vs ) şikâyet sebebi değildir 😁 insanlar yaşıyorsa eğer bu sesleri çıkarmak zorundalar. Ancak şikayetçi olmak için dediğim gibi tvyi kapatıp komşudan gelecek sesi dinlemek gerekir. Wclerimiz havalandirma boşluğuna bakıyor mesela. Karşı dairem de yasli bir çift var. Gece gündüz gırtlak temizler. Banyo kapımı devamlı kapalı tutarım. Abartmıyorum ona rağmen evin her yerinde o ses. Düşünün ne kadar şiddetli temizlediğini. Ne yapım şimdi gidip gırtlağınızı temizlemeyin mi diyeyim 😅 üstelik bunu yapan amca emekli öğretmen. Demek ki var bir problemi .Ustelik evimiz kredili olmasa inanın sadece bu yüzden satarım. Yani o kadar rahatsızım ki bu durumdan ama yine de şikayet için gitmiyorum.
Ve diğer sesler de benim için şikayet sebebi gece 12den sonra sürekli olarak gelen seslerdir. Arada sırada çıkan seslerden insanî olarak şikayetçi olmamamız gerekir. Hele ki arada gelen misafir varsa yine belli bir saate idare edilir.