DenizAlpinAnnesi Merhaba benim de oğlumun süt ve yumurta alerjisi var. Bizde de kan ve deri testinde alerji çıkmadı ama doktorumuz 2yaşına kadar bu testlerin yanlış çıkabileceğini deneyerek bulacağımızı söyledi. Aynı şekilde yüzünde egzama vardı ve geçmiyordu. Kakada mukus vardı. Önce tüm alerjen ürünleri(süt, yumurta, tahin, baharatlar, kuruyemiş, dana eti,tavuk,soya,domates, salçave tüm hazır paketli gıdalar) yemeyi kestim(Bu arada makarna, şehriye gibi ürünlerin bile paketini okumanız lazım süt veya yumurta içerebiliyorlar) Oğlum meme+mama birlikte gidiyordu. Alerji maması kullanmaya başladık. 15 gün belirtiler geçmez dedi doktorumuz vücuttan atılması hemen olmuyormuş. Belirtiler geçtikten sonra yavaş yavaş en az alerjen olanlardan başlayarak 3 gün kuralıyla diyet açtım. 3 gün içinde tepki vermediği gıdalara alerjisi olmadığını anladım ve onları yemeye başladım. Şu an sadece süt, yunurta, tavuk ve dana eti yiyemiyorum. Bir ara yine egzama oldu dikkat etmeme rağmen araştırdık ki aldığımız ekmeğin içinde yoğurt varmış onu değiştirdik düzeldi. Siz de bunlara dikkat etmenize rağmen 15-21 gün arasında düzelme olmuyorsa guluten alerjiniz de olabilir. Zor bir süreç ama neye alerjisi olduğunu anladıktan sonra herşey yoluna giriyor. Paket okumayı öğrenmeni lazım. Bazen yumurta veya peyniraltı suyu yazmıyor başka isimler geçebiliyor. Klig Tag diye bir uygulama var onu indirip ürünü ordan sorgulayıp alerjen olup olmadığını anlayabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.