Deletedmom190 kızlar Merhaba size bir şey sormak istiyorum Gerçekten kafam o kadar karışık ki anlamadım yani ne yapacağımı. Kızım 2 buçuk aylık Rota virüsü aşısı yaptıracağım ama 3 ve 5 aylarda var bir de 4 ve 6 aylarda var dedi. 10 dakika önce sağlık ocağındaki hemşiremiz ile konuştum reçetesiz yapılmadığını söyledi. şimdi Ben hangisini yaptıracağım ? Doktora gidip reçete almam gerekiyor. bunu doktorumuz da mı konuşmam gerekiyor Ben daha virüs var diye herhangi bir doktora bağlanamadım. Burada bir tane tıp merkezi var orada bir doktor gördüm hoşuma da gitti kadın ona bağlanmayı düşünüyorum onunla bir program yapmam gerekiyor. Bir de neye göre 4 6 ve 3 5 diyorlar onu da anlamadım.
Sahreyldrm Deletedmom190 4-6yı ilk defa duydum normalde 2-4 veya 3-5 yapılır biz 3-5 yaptırdık ve herhangi bi reçete falan almadik eczaneden gittik kendimiz aldık sağlık ocağında yaptırdık eğer sağlık ocağına gidemezsen evde kendin de yapabilirsin zaten ağızdan damla şeklinde veriliyor
Deletedmom148 Deletedmom190 dozu cok olduğu için aylara yayıyorlar.ben 2aylıkken bi doz yaptılar ağzından.henüz ikinci doz için gitmedim.çarşamba günü inşallah.aile doktorunuza sorabilirsiniz🌸
Elifduru24 Deletedmom190 yoo biz yaptırdık reçete ne alaka aldık aşımızı gittik vurdurduk biz 3 ayını vurdurduk haftay 5 ayını vurduracaz diğer aşıların nasıl sıralaması varsa rotanında öyle sıralaması vardır bilmiyorum zaten ağızdan yapıldığı için aşı rahatız☺️
Halilmert Deletedmom190 canım ben kendim yaptım 1. Dozunu 3. Ayında yaptım 2. Dozu 5. Ayda olacak inşallah ya 2.ayda ilk dozu ya da 3. Ayda ilk dozu oluyor 2. Ayda aşığı yaptırdıysan 4. Ayda yaptırıyorsun 3. Ayda yaptırırsan 5. Ayda yaptırıyorsun 2. Dozunu yani 2 ay geçmesi gerek 1. Dozdan sonra
Deletedmom190 Elifduru24 Recete istemesinin sebebi cocukts bir alerji bir sikinti olursa sorumlulugu kim alacak diyeymiş
Guligul Deletedmom190 hemsire yanlis bilgi vermis veya siz yanlis anlamissiniz. 2.ve 4.aylarda ya da 3.ve5.aylarda iki doz seklinde yaptiriliyor. Mesela ilk doz 2.ay ikinci doz 4.ay gibi… agizdan icirilen minik bir surup seklinde rota asisi dedikleri sey. Recete rapor gerekmiyor herhangi bir doktor da gerekmiyor. Kendiniz evde bile yapabilirsiniz ama yok yapamam derseniz saglik ocagindaki dr veya hemsireniz yapacak. Iki doz 400+400=800 tl civari bu arada hbriniz olsun.
calikusuu Deletedmom190 2 ve 4 ile 3 ve 5. aylarda yapıldığını biliyorum . Hemşiremiz 2. ayında aşısı olduğu için 3 ve 5. aylarda yaptı kızıma. Sağlık ocağı reçete felan istememişti .
Deletedmom190 calikusuu receteyi cocukta herhangi bir alwrji olursa sorumlulugu kim alcak diye istediklerini soyledi
Dnzdnz Şöyle 2 4 veya 3 5 aylarda yapılır biz 3 ve 5. Aylarda yaptırdık 2. Ayda aşıları olduğu için reçete işi de şu şekilde bizim hemşiremiz de doktor reçete yazsın öyle yaparım dedi rutin bi aşı olmadığı için yani devletin yaptırdığı bi aşı olmadığı için eğer bebeğin çok düşükte olsa bi alerjisi varsa sorumluluk almam dedi hemşire onun için reçete istedi . Doktor reçete yazmadı özel alınıyor diye ben de aldım biraz konuşunca ikna ettim hemşireyi ikna edecek de bişey yok aslında ağzından damla damla veriyor basit bişey
Deletedmom190 Dnzdnz Aynen aynisini soyledi banada. Alerji olursa ben sorumluluk almam flaan diye agizdan yapiliyor zaten buyuk ihtimalle ben evde kendim yaparım. Hem daha rahat olur.
calikusuu Deletedmom190 Yeni duyuyorum , genelde bu söylediğinizi özel menenjit aşısı için söylüyorlar . Özel hastanede yaptırabilirsiniz .
Deletedmom190 calikusuu Tesekkurler. Yok kendim evde yapicam yaa. Agizdan yapiliyormuş madem ne gidicem saglik ocagina bu viruslu ortamda. Daha rahat olur hem bebegin keyfi falan :) 2. Dozda agizdan mi ?
calikusuu Deletedmom190 Evet iki doz ağızdan , sağlıkçı bir tanıştınız varsa sorarak yapın. Yavaşça ağzına enjekte etmeniz lazım . Bir de soğuk zincir olduğu için uzun süre beklememeli . Haberin olsun . Kolay gelsin .
Ceyo0666 Deletedmom190 bizimde 3 aylık olmamıza 5 gün var 3 ve 5.ayları yaptıracağız ama 3 aylik da yapılır dediler vbana da bizde cuma yaptircaz
Deletedmom148 Deletedmom190 Türkiye’de belirli miktar ücret ödüyorsun Benım kız kardeşim özel Nisa hastanesinde yaptırdı 500tl verdi sanırım.Bende avrupadayım burda ücretsiz🌸
Miyav Merhaba iki Farklı aşı var. Biri 2,4 ve 6. Aylarda üç doz şeklinde yapılıyor. Diğeri ise arasında en az 4 hafta bırakarak 2-4 3-5 4-6 yapılıyor. Biz 3. Ayda virüs dolayısla ertelemiştik. 4. Ayında yapıldı ilk doz diğeri de 4 hafta sonra olacak.
Deletedmom190 Miyav Anladi tesekkurler. 4. Ayda devletin asisi oldugu icin agir gelebilir kizima. 3 ve 5. Aylarda yaptirmak dha mantikli geldi bana
Miyav Deletedmom190 tabi henüz yaptırmadıysanız en ideali 3 ve 5. Biz zorunluluktan 4. Aya bıraktık. Bir sıkıntı olmadı ama endişelenmeyin.🌼