araskuzumm0918 Merve merhaba 25 aylık olduk,muhteşem bir değişme yok ,kendi kendine kendi dilinde konusuyor bu ara,ba ba diyor yine canı isterse yavaş yavaş söylüyor
Anemone Barlasinannesi benimki16aylik bi tek memi (meme isteyince o da bazen) gel diyor arada da ismini Ali Ai diyor.Simdi dis krizleri onu da soylemiyor. Ben de cok korkuyorum😞😞😞
flowerytll Damla_K merhaba zaman geçmiş ama benim oğlum da şuan bu şekilde acaba zamanla dil gelişiminiz ilerledi mi bende üzülüyorum acikcasi
Damla_K flowerytll evet gun gün kelime katıyor ama cümle yok malesef hala cok geride konusma olarak. Zekasından yana bi kuşkum olsa asla beklemez giderdim doktora tabi bide su pandemi olmasa …
Damla_K flowerytll bu arada su an 28 aylık oldu. O yoruma gore kelime sayımızda artıs var diyebilirim. Sizin bebeginiz kac aylık
Hemanjiomluminik Barlasinannesi kuzenim 3 buçuk yaşındaydı düzgün konuşamıyordu. Ama sıkıntı değil demişlerdi. Şuan 4 buçuk oldu maşallah konuşuyor
Bugraaslan1 Barlasinannesi Merhaba benim erkek kardeşim 5 yaşına gelene kadar tam cümle kuramadı gerekli yerlere götürdük bi problem yoktu hiperaktif ve aşırı tez canlıdır şimdi ailece biraz sus diyoruz ☺️ Kafanıza takmayın lütfen her çocuğun gelişimi farklı anormal bi durum olsa bi kelime dahi edemezdi içiniz rahat olsun ❤️ Benim de 4 aylık bebeğim var çok iyi anlıyorum tedirginliğinizi
Minamom Barlasinannesi bebeğinizin konuşması ne durumda merak ettim benim kizimda 22 aylık biraz geç kaldık gibi hissediyorum
Minamom Serene oglunuz konuştu mu acaba benim kızım 22 aylik bir kaç kelimesi var ama konusma yok doktora gitmelimiyim acaba
elvedamakedonyaaa Barlasinannesi canım öncelikle hiç telaş etme bu arada ben Özel eğitim öğretmeniyim , bazı çocuklar geç konuşur gerçekten geriden geliyorsa muhakkak bir kbb ye götür 🙏🏻 bir sorun yok derlerse evde onunla heceleyerek bazı kelimeler kullan 🙏🏻 eğer kbb lik bir durum yoksa ve hala konuşmuyorsa dil konuşma terapistine götür 🌸 benim yeğenşm 4 yaşında hala konuşamıyor halbuki ne engeli var ne başka bişey🤷🏼♀️psikolojik olarak konuşmasını kilitledi 🙏🏻
Busraanne Deletedmom278 merhaba. Benim oğlum 20 aylık birkaç kelime söyleyebiliyor. Anne bile demedi hala. Endişelenmeye başlıyorum. Algıda sıkıntısı yok sadece konuşmuyor. Konuşmaya başladı mı sizin çocuğunuz?
Sarikuzumalp Busraanne b12 eksikliği geö konuşma da yapabiliyormuş. Bugün arkadaşıma kontrolde söylemiş doktor b12 ki düşük çıkınca. Sizde de olabilir mi acaba?
balarisi_2019 Barlasinannesi canım çok zamam geçmiş ama danışmak istedim. Oğlunun konuşması nasıl oldu. 17 aylık benim oğlum da hiç konuşmuyor korkuyorum
Hant Barlasinannesi erkekler daha geç konuşuyor diye biliyorum. Ay bizim komşumuzun oğlu 5 yaşında konuştu şimdi çocuğu susturamıyorlar 😂
3prensim Rengin benim oğlumda 3 yaşında cümle kurmuyordu tek kelimelik seyler söylüyordu akrabalar çocuk 1 yaşına girdiginden beri yinemi konuşmuyo arkazmı hocaya götür pskolojim bozuldu ki oğlumda anne baba su getir götür bu tarz şeyler söylüyo çok bizler gibi akıcı konuşmuyo oğlumun kuzeni herşeyi konuşuyo kızlar birazda daha erken konuşur bildiğim kadaryla herkes karşılaştırma yapıyo artık dayanamıyorm oğlum telefn bagımlısıbir çocuk 1 haftadr kreşe gönderyorm kreşe gittiğinden beri dahada iyi oldu akranları olduğu için