BusraKaraca81 bizim doktorumuz hem doğumda bebeğimin ilk kontrollerini yapan hem de doğumdan sonra devam ettiğimiz güvendiğimiz doktorumuzun şiddetle söylediği şey: asla iki yaş öncesi telefon televizyon ve tablet ekranlarından uzak tutun, demişti. Uyguladım, özen gösterdim. Eşim üç ay şehir dışındaydı; gündüzleri asla açılmadı televizyon, telefonu da o uyuduktan sonra bakıyorum (hala daha bu şekilde) tablet zaten yok. Ne zaman eşim eve döndü televizyon açıldı üç beş gün sonra gece hiç bağırmadığı gibi bağırmalar ağlamalar başladı o zaman oyun alanını salondan diğer odaya taşıdım. Karşısına oturtup izlettirmedik ama kesinlikle dikkatlerini çekiyor bakıyorlar ve ne yazıkki televizyondaki hareketleri bizim takip edebildiğimiz gibi edemiyorlar, özetle beyinleri yanıyor. Algılarını karıştırıyor ve ağır geliyor ekranlardaki hareketler. Ama bazı ebeveynler çocuğum teknolojiden geri kalmasın diye tablet telefon veriyorlar ellerine, yada oyalansınlar diye. Ben tavsiye etmiyorum ve izlettirmiyorum, hele salonda yemek yerden haber saati oluyor genelde, kapatıyoruz. Sanki biz çocukken cep telefonu tablet mi vardı televizyon karşısında mı büyüdük hep bebeklikten çıkınca tanıştık televizyonla en azından kendi adıma konuşuyorum. Bi deneyin bir hafta. Değişimi siz de göreceksiniz.