pasabeyy Merhaba güzel anneler oğlum 1 hafta sonra 4 aylik olucak çok hafif bi sekilde ek gıdaya geçiş yapmak istiyorum ama birazda endişeliyim tabi sizler ne zaman ilk bebeğinizle besinleri tanışırdınız
Ndderdem pasabeyy 5 aylıkken başla tadımlara bence. 5 ay 23 günlükken 3 tatlı kasıgı seklınde başladım ben. Suan 8bucuk aylık ek gıda yıyor. Hanı yemez diye dusunme
Hayalimmmm pasabeyy ben dktorumun tavsıyesi ile 4 aylık başladım ek gıdaya sebze, yogurt meyve püre seklınde smdi 5 aylıgız ölçülerini arttırdım onmzdekı ayda corbay gecıcem
08mayam 4ay çok erken. Bebeğinizin ek gıdaya başlaması için 180günü tamamlamanız öneriliyor yani 6ay bitimi.
pasabeyy Ndderdem yok yemiceginden değil biz yemek yerken çok heycanlaniyo bi yerde okumuştum yemeğe karşı tepkisi varsa ufak ufak başlanabilir diyordu
08mayam Lütfen araştırın. Zaten 6aylık olduklarında ilk ay tadım ayı diye geçiyor yani 6-8ay arası bebek günlük besin ihtiyacının %70şini anne sütünden ya da formül sütlerden karşılamalıdır. Erken geçişlerde şimdi bi zararını görmezseniz bile ileride mide bağırsak sorunlarına sebep olabilir
pasabeyy 08mayam biliyorum canım zaten kararsizim çok araştırdım ama doktorlarda bile öneren var onermeyen var bilemiyorum şu zaman kadar su bile vermedim ama biz yemek yerken çok heycanlaniyo ondan vermek istiyorum birazda
pasabeyy Ema burda ben arkadaşların söylemesiyle hemen çocuğumun ağzına biseyler tikmicam sadeece fikir alışverişi varmı böyle yapan diye
Una Benim kızım çok kilo almadı doktoruöuz 5. Ayında ek gıdaya başlarsın dedi bende şimdi yavaş yavaş tadım yaptırıryrm
ankarahanimefendisi Bence gerekmedikçe mecbur kalınmadıkça erken başlanmamalı. Aileler biraz sabırsızlanıyor ama sabretmek gerek🤗 Çünkü gerçekten bağırsakları ve sindirim sistemi tam olgunlaşmamış. Kabız,ishal,alerji veya başka bir semptom oluşma riski daha yüksek haliyle.
iremgg pasabeyy merhaba, 4 ayini tamamlamis bebekte tadimlara baslayabilirsiniz. Ev yogurdu, havuc, patates, kabak, elma, muz gibi. Zaten bebek 7-8 aylik olana kadar tam bir ogun yedigi soylenemez, o tadimlar porsiyonlari artarak devam ediyor..