Reyhandefne Merhabalar, size kendi yaşamış olduğum tecrübemden örnek vererek yardımcı olmaya çalışacağım fakat söyleyeceklerimi yetişkinler olarak dikkate almalısınız; çocuklarınız için ne yapabilirsiniz o konuda en ufacık bir bilgiye sahip değilim. Üniversiteyi kazanmış olduğum ilk yıl, ev arkadaşım kendi memleketinden geldikten birkaç gün sonra ben memlekete gitmiştim. Meğerse kendi ailesinde uyuz varmış, kendisine bulaşmış, kendisinden bana, benden aileme… derken derken kısa sürede bir çok kişi uyuz olmuştu. Daha önce duymamış, karşılaşmamış ayrıca da fazla pimpirikli olduğumdan bayağı bir tedirgin olmuştum. Ev arkadaşımdan, “Kwellada Lotion” ilacını kullanmam gerektiğini öğrendim; en önemli nokta ise, bulaşıcılığı önlemek adına ev halkının tamamının ilacı kullanması gerektiğiydi. Nasıl kullandığıma gelecek olursak; nedendir bilmiyorum geceleri daha fazla kaşındığımdan ilacı gece sürmeyi tercih ettim. Duş aldıktan sonra ilacı tüm vücuduma uygulayarak uyudum, 12 saat sonra tekrar duş alarak ilaçtan önce kullanmış olduğum giysi, havlu, nevresim takımı… ne varsa hepsini çamaşır makinesine attım. Çok kısa sürede bulaştığı gibi, çok kısa sürede de yok oluyor bu hastalık; bu sebepten içinizi ferah tutabilirsiniz. İlk kullanımda geçti mi hatırlamıyorum ama 1 defa daha garanti olsun diye sürdüğümü biliyorum(tabi yapmış olduğum uygulamanın doğruluğu tartışılır). İsterseniz ilacın prospektüsünü okuyarak ve aile hekiminize danışarak çocuklar için uygunluğunu araştırabilirsiniz. Ayrıca ilaç tekrar kullanılacaksa ilk kullanımın üzerinden 1 hafta geçmelidir. Sağlıklı günler dilerim…💐