Elifin-annesi
3 yumurta (Birinin sarisini ayir uzeri icn)
1 sb sivi yag
1 sb dolusu irmik
Tepeleme 3 yemek kasigi pudra sekeri
1 kabartma /1 vanilya
Un
Şerbeti icin 3 sb şeker 5 veya 5 bucuk bardak su birkac damla limon, yoksa eger limon tuzu orta boy bi parca..
Yapilisi; Oncelikle serbeti koy ocaga karistir seker erisin kaynamaya birak. Sen hamuru yogurmaya basla. Serbet kaynayinca biraz kis altini orta ateste kaynasin cok kisma.. hamuru yogururken butun malzemeleri ‘kabartma tozu vanilya haric’ yazdigim sirayla ekle. Kasikla karistir uzerine un dok biraz, kabartma tozularini ekle karistir iyice un ekleyerek. Sonra iyice katilasinca kasigi siyir icinden cikar yogurmaya basla. Cok un koyma kontrollu ekle unu. Ele yapismasin yumusak kivamli bir hamur olsun. Sert ilmasin yoksa serbeti cekmez tas gibi olur pisince.. tepsinin altini yağla sekil ver istedigin sekilde fazla bastirmadan. yumurta sarisi surup catalla cizik at. onceden isitilmis firinda 180 derecede orta kisimda pisir cok pismesin ustu biraz kizarsin yeter. Bu arada serbet kaynamaya devam etsin sekerpareler pismeye baslarken altini kapatirsin ortalama 15 dk felan kaynasin yeter serbet. firindan tepsiyi cikar 5 dakika civari beklesin disarda. Ilk sicagi ciksin. yavasca serbeti uzerine gezdir. Sonra tepsiyi hala ici sicak/ılık olan firinin icine koy kapagi kapat serbeti cekip yumusayana kadar kalsin firinda. 1 / 2 saat. Bu sayede serbeti cekip yumusayacaklar. Dedigim gibi yapmazsan serbeti icine cekmez sert olurlar.. Püf noktalariyla ayrintili anlattim. Ben surekli bu sekilde yapiyorum cok begeniliyor disi biraz kitir ici yumusak harika oluyor.. Bu arada Paket yağ ile yaptigimda aşiri miğdemi yakiyor. Sivi yag ile daha hafif. Simdiden Afiyet olsun 😊