Ecekusum Kızlar aranızda bez parası alan var mı ? Aile sosyal politikalar bakanlığı veriyormus hatta aylık 250 civarı bişey yattığını duydum 2 yıl boyunca veriyormus alan varsa bilgi verebilir mi ve bu ücreti sadece sigortası olanlar mı alabiliyor
MiracAlpinveUmutunAnnesi Ecekusum internetten araştırdım su an ama doğum yaptgin zaman doğum parasi bide süt parasi aliyosun ya ondan bahsediyosun sanırım bez parasi olarak 2 yasini doldurmuş bebekler falan diyo bende tam anlamadım
MTkutay Ecekusum ben şimdi Elazığ sosyal hizmetleri aradım henüz öyle bir bilgi gelmedi sosyal yardımlaşmayi arayın sorun dedi arastiricam bunu
MTkutay MiracAlpinveUmutunAnnesi canım aradım konuştum sgk sosyal hizmetler ve sosyal yardımlaşma ucude öyle birşey yok dedi
Tugbaarya Bende surda beklim . Ben duydum ama SSK ve düzenli bir gelir olmayacak diye biliyorum. Yeşil kart veya güvencesi olmayana falan duymuştum . Ankara'da böyle imiş ama daha iyi bilen varsa bklm :)
Ecekusum Valla bir kaç kişiden duydum bazıları tek seferlik 600 civarı aldığını bazıları ise aylık aldığını söyledi nette de aile sosyal politikalar bakanlığina başvuru yapmak gerek yazıyor bebeğin doğum belgesi ve kimliği ile
Tubad Ecekusum canım bende duydum her anneye veriyorlar diye biliyorum. Bebisin doğum kağıdı ile başvuruyorsun. Bende başvuracagim
MTkutay Ecekusum canım sosyal hizmetler sosyal yardımlaşma ve sgk yi aradım ucude öyle birşey yok dedi
MiracAlpinveUmutunAnnesi Mama ve Bez Parası Nedir? Bebeklere ait bez ve mama parasının karşılanmasıdır. Bu yardım iki yıl boyunca aylık olarak alınabilmektedir. Yardım için belirlenen tutar 239 TL’dir. Bebeklerin 2015 yılından sonra doğması gerekmektedir. Bez ve mama parası verilen ailelerin gelirinin düşük olması gerekmektedir. Bunun için her yıl bir alt gelir belirlenmektedir. Bu alt gelire göre yardım için uygun aileler seçilmektedir. Arkadaşlar internette yazan bu
MiracAlpinveUmutunAnnesi MTkutay bahsedilen bebekler ilk dogduklarinda para verildi ya doğum parasi bide süt parasi o herhalde canim
MTkutay MiracAlpinveUmutunAnnesi canım ben söyleyince bana da öyle dediler doğum parasi 300 lira alıyorsunuz onun dışında yok denildi
MTkutay Damla31 canım ben konuştum 3 ayrı yerle ucude öyle birşey yok dedi Elazığ da hangi mahalledeyim😊
DuyguYldz Ecekusum şöyle duydum çoğul gebeliklerde doğum sonrası 2 yıl boyunca bebek için aylık bir miktar para veriliyormus sanırım bundan bahsediyorsun