busrtufn Yarın blw yöntemine başlayacağım uygulayanlar bebeğinize ilk olarak neleri nasıl verdiniz Boğazına kaçma vs. Oldu mu Ya da başınıza gelen neler Var anlatır mısınız ??
Bebegimucizem busrtufn yanında olduğun sürece boğazına kaçmaz onlar kendilerini çok güzel kontrol ediyorlar korkma canım. ben ilk haşlanmış havuç karnabahar ve köfte vermiştim 😊
Samya busrtufn ben ilk brokoli verdim kolay parçalanıp yutuluyo kızım 8 aylık oldu hala benim en güvendiğim onunda en sevdiği besin brokoli 😍
Kitapkurdumom busrtufn ben muzu parmak seiklinde kestim verdim ilk basta. Yumusak ve kolay isirsin yutsun diye. Sonra sonra salata, havuc, patates seklinde gittik. Ilk baslarda eliyle bayagi bi mincikladi kesfetti. Sonra iyice tadina bakarak yemeye calisti. Bazen buyuk kopardı ama zaten yutagina gitmeden dilinin uzerindeki refleks sayesinde ogurerek cikardi. Bebeklerin refleksi bizim gibi bogazda degil dil uzerindedir o yuzden korkmayin ve asla korkar gibi tepkilerinizi belli etmeyin tersine cesaretlendirin hatta sizde onunla birlikte yiyin cesaretlendirin. Daha cabuk alışıyorlar 😊🌸
busrtufn Melegimsin benim oğlum 7 aylık oldu normalde ben kaşıkla yediriyordum ama farkettim ki elimdekilere uzanıyor kendisi yemek istiyor oynamak istiyor kendi kendine ağzına götürmeye çalışıyor bunu farkedince biraz araştırdım blw yöntemine başlamanın tam zamanıymış sonuç olarak bebeğinin istemesi önemli diye düşünüyorum inşallah yarın başlayacağım 😊
Betulkuzey Benim oğlum 8,5 aylık ancak cesaret edebildim nakarna,mücver , karnıbahar , muz verdim şimdiye kadar ama ben parmak boyutunda vermedim o zaman çok sokuyo ağzına çok koparıyor takılıyor boğazına ben o yüzden küçük lokmalar yapıp koyuyorum önüne
Thelefant busrtufn ben de blw yöntemiyle ilerliyorum tam 1 ay oldu. Sebzeleri buharda pişiriyorum , havuç balkabağı kabak patates karnıbahar brokoli meyvelerden ise elma ve armutu buharda pişirip veriyorum muzu çok seviyor kendi yemeyi. Ben kesinlikle ama kesinlikle tek bırakmıyorum gözüm üzerinde oluyor. Yoğurdu kendim veriyorum ama zaman geçtikçe kendi yemesinin daha keyifli olduğunu farkettikçe kaşıkla almamaya başladı biberonun başlığını çıkarıp sanki bardaktan veriyormuş gibi yapıyorum o şekilde yiyor yoğurdu. Ben parmak gıda şeklinde veriyorum ama bazen çok alabiliyor o durumda kendi ağzından atıyor zaten 6 aylıkken başladım ben blwye öğürme refleksi göstermedi benim bebeğim ki zaten bu aylarda öğürme refleksleri dil üstünde, boğazlarına yakın değil o yüzden kendisi atabiliyor ağzından fazla aldıysa. Şuan 7 aylık olduk hala birşeyleri karıştırıp vermiyorm ama yavaş yavaş başlıcam özellikle omlet mücver tarzı tarifler güzel oluyor blw’de. Size de kolay gelsin 🌸🌸
Myagz busrtufn ek gıdaya geçtiğimizde direkt blw olarak başladım aslında sekiz aydan sonrası daha uygun ama hemşireyim zaten sürekli de başındayım boğazına kaçırmayacağımı düşünüp başladım. Havuç patates gibi sebzeleri buharda haşladım tam yumuşacık olmadan eline verdim zaten diş de kaşınıyor diye aldı ilk başlarda sonra da ne verdiysem yoğurda bile ellerini soktu mıncıkladı herşeyi şu an on aylık akşam yemeğinde köfte patates yaptım önüne koydum kendisi yedi zaten hevesli oluyor blwye başlayınca çocuklar, çatalı yumurtaya batırmaya çalışıyordu bugün benim verdiğimi almıyor o batıramayınca çatala batırıyorum kendisi yiyor
busrtufn Myagz maşallah inşallah bizde böyle oluruz ben ilk aylarda emerken süt kaçtığını bildiğim için önce birşeyler yemeyi öğrettim öğrettiğim sırada onunda dokunmasına mıncıklamasına izin verdim eliyle tutup ağzına götürdüm şuan blw yöntemine hazırız diye düşünüyorum 7 aylık oldu
Deletedmom276 Myagz bizimki de bi elinde yemek diğer elinde çatal, yemeği çatala geçirip öyle ağzına atıyor son günlerde 🥳🥳🙈🙈😆gerçekten çok sevimli oluyorlar. Peki fikir olarak soruyorum çorba yoğurt sıvı şeyleri nasıl veriyorsunuz?
Deletedmom276 busrtufn 11 aylığız, başından beri blw ve blw tablosuna göre ilerliyoruz. Çok şükür tehlike atlatmadık, öğürme refleksleri bizdekiler gibi geride olmadığı için içiniz rahat olsun bebeğinize güvenin ama yine de ilk yardım videolarını izlemeden başlamayın derim.
busrtufn Deletedmom276 evet bugün ilk yardım videosu izledim tedbir amaçlı tabloları bilmiyordum takip edeceğim bende
Myagz busrtufn bence sekiz aylık da olsa kaçabilir yani ilk kez öğreniyorlar çok normal soğuk kanlı olmaya çalış sadece olur da kaçarsa ağzından al lokmayı hemen korkmadan sırtına vur bi sıkıntı olmaz bence çok sevimli oluyor kendisi yemeye başlayınca 🥰