Mehmetmoms 25 günlük bebeğim sürekli kucağımı istiyor yatırdığım an ağlıyor onu bırakıp bisey yapamıyorum aşırı derecede ağlıyor tek basimayim sizler işinizi nasıl yaptınız çocuğu nasıl kucağa alıştırmadınız ??
Etuna Mehmetmoms o daha çok küçük annesi ve kendini halen daha anne karnında zannettiği için tek güvendiği sensin bir süre yardımsız iş güç yapman çok zor benim bebeğim şu an 2 aylık 40 ı çıkana kadar neden insanlar bu işin bu kadar zor olduğunu söylemediler diye deliriyordum ilk 3 ay bebekler dış dünyayı tanıyamazlar benim bebeğin hala göğsüme kafasını dayayıp öyle uyuyor.
Arven10 Mehmetmoms bol bol kucakta gezerek aştık ilk 3 ay bitmeden değişmez biz yapışık ikizdik resmen sizde bol bol kucaklayın bebeğinizi zaten 4 aylık olunca rahatlamaya başlarsınız 😊
Yabrukus Mehmetmoms canım o henüz senin kokunu aradığı için ağlıyor seni istiyor bizde 2 aylığız hala bile bazen kucağımdan inmek istemiyorki bu çok normal kucağa alışmasın diye almamazlık etmeyin onu anne sıcaklığından mahrum bırakırsanız çok zor olur onun için
Elizan28 Mehmetmoms bebis daha cok kucuk güvendiği tek kisisiniz suan birakin kucaginizda kalsin o Zamanları cok ozluyo insan 😁 benim kizim sarılık oldugu icin 25 gun kadar ben hep kucagimdaydi o kadar baska bisey ki bu anlatamam size 😊 kisacasi arkadasim tadini cikar biraz büyüdü mü zaten kucakta durmak istemiyorlar 😂
5532018 Canım o daha yirmi beş günlük dünyaya ve sana adaptasyonu en az 3 ay, 3 Aydan önce ona hiçbir şey alıştırıp eğitim veremezsin. Şuna sana ihtiyacı var. Çok küçük çünkü ilk 3 ay öyle zor geçer ama sonrasında rahatlatırsın.
fatima Etuna benim meleğimde aynısını yapıyor, beşiğe koysam ağlar ama elini tutsam tanır beni, göğsümde ya da kokumla uykuya dalar, evet bazı bilim adamları bu dönemi 4. trimester diye tanımlar 🥰
Aselzade 2,5 3 aya kadar öyle annesi seni istiyo yavrun sonra geçiyor, 3 aydan sonra alışma gibi seylee baslıyor o daha senin karnında sanıyo kendini :)))))
Mehmetmoms Yaa çok saolun kızlar valla bu büyüklerin dediklerinden artık psikolojim bozuldu kucağına alıştırdın diye diye öyle sandım bende 🤷🏼♀️ Çok zorlanıyorum demekki normalmiş
asaf19 Mehmetmoms dilin kemiği yok herşeyi söylerler sen duyma kimseyi bana neler diyorlar ve benim verdiğim tek cevap bebeğimden başka işim mi var sanki neye alışırsa alışsın benim kabulum yeter ki iyi olsun da diyorum ve susturuyorum insanları
Etuna fatima kaç aylık bebeğiniz biz gece uyandığında bile göğüsde uyutuyoruz yanımda yatmaz, elde tutamıyor henüz
Deletedmom444 Mehmetmoms kucağa alışma diye birşey yok ilk üç ay .bol bol kucağınıza alın güvende olmak istiyor bu çok önemli
deletedmom1101 Mehmetmoms ben bunun birazda fıtratla ilgisi olduğunu düşünüyorum mesela benim oğlum kucakta durmaktan nefret eder kıyameti kopartır aynı şekilde bir gece huzursuz defim ki sallıyım bari daha ayağıma aldım 1 dakika geçmedi allahım çıldırdı çocuk ama kardeşime bakıyorum (aramızda 13 yaş olduğu için bebekliği net aklımda hep 😌) hiç kucak istemez sallanmak istemez yanında biri yatsın isterdi anneme ben nasıldım diye soruyorum daha doğduğun andan itibaren kucak isteyen mamayı bile kucakta yiyen bir çocuktur diyor 😌
tecrubesizanne Mehmetmoms kanguru yada sling kullanarak hem bebeğinle temas halinde kalırsın hem de işlerini halledersin banyo wc gibi ihtiyaçlar için de kokunun sindiği bi eşyanı yanına bırakalirsin. Bir süre koala gibi yapışıyor ☺️
asaf19 Mehmetmoms benim bebeğimde öyle tüm işlerimi pazar günü yapıyorum yemekleri akşam eşim geldikten sonra yapıyorum vs vs çok zor ama sabırlı olmak lazım. Bu durumlar bebeğin kucağa alıştığı için değil bebeğinin sana ihtiyacı olduğu için oluyor. Negatif düşünme bende tek başımayım ve bir prametüre annesiyim. Bebeğim aşırı gazlı ve susmak bilmiyor, geceleri hiç uyumuyor hep göğsümü istiyor ağzı açık biberon gibiyim yapışık ikiz gibi geziyoruz yavrumla çünkü onun sadece bana ihtiyacı var. Sende pozitif ol cnm kucak alışkanlığı falan olmaz alışkanlıklar 3. Aydan itibaren başlar gönlünü ferah tut iş güç hepsi halledilir yeter ki yavrularımız sağlıklı olsun 😘
Mehmetmoms Peki sürekli emmek istemesi soymadığı anlamına gelir mi ? Kakasınıda cisinide yapıyor gazinida çıkartıyorum ama bazen saatlerce emmek istiyor bazende 5 dk emip bırakıyor
deletedmom4842 Mehmetmoms Hayır daha çok küçük bildiği tek şey emmek tok olsa bile emmek ister elinizi yada yanağınızı verseniz bile emmeye başlar.
Egeninannesiii Mehmetmoms benm bebeğim de öyleydi dünyaya alışmaya çalısıyor sabret canım simdi 6aylık kucağa alınca sinirleniyor ağlıyor istemiyor. Ama suan sana ihtiyacı var 😊
DenizGoktug Biz 2 ay 22 günlüğüz ve koala gibiyiz .😂 Hiç de şikayetçi değilim bundan. Güven duygusunu sonuna kadar hissetmeli. Her anımızın tadını çıkarıyoruz. İnanın bu her şeyden daha önemli. Sevgilerle