Merve Ilkgozbebegim06 annemin dayısının kızına veriyoruz. Bana göre ihtiyacı yok ama annemlere göre ilk kendi akrabasına verilmeliymiş
Ilkgozbebegim06 Merve en yakından başlayın diyolar ama en yakınımızın da ne yaptığını görünce bilince insan pişman oluyor
Ilkgozbebegim06 Kayranaz dogrudur belki canım bizim gönlümüz niyetimiz doğru olsunda karşı taraftakinin ki allaha kalmış allah kabul etsin inşallah
Haticenur Ilkgozbebegim06 ben bizimle aynı mahallede oturursn Suriyeli karı koca var biraz yaşlılar bir evin altın da garaj gibi yerde oturuyorlar ona vericex her sene ramazandan önce kaynanam arayıp kendi beliliyordu🙄 bana yollayin şu kişiye vericem filandiye ama bu sene eşime dedim komşu muza vericem annene söyle karışmasın dedim çünkü gerçekten gözümüz le goruyorx ihtiyaçları var şu ana kadar hiç fitre vermemiştim bu insanlara başka yardımlar yapiyorduk erzak arada para filan ama bu sene fitreyi vericem eşimde şu ana çalışmıyor ama yapabilirsem bide erzak kolisi hazirmayi düşünüyorum insallah🤲 Allah kabul etsin yani aslında her yerde var böyle zor durumda olan insanlar çok araştırılıp keşke sadece ramazanda deilde her zaman verebilsek🤷
Ilkgozbebegim06 Haticenur allah kabul etsin şimdiden bizler ihtiyacı olan var mı die araştırmayıp akraba tanıdık vs die direk onlara veriuoruz
Ilkgozbebegim06 Bendeanneoldum bizimde böyle birisi var mahallede anannesi oturuyor doğumda öldü kızı ama babası kabul etmiyormuş ben çalışıyorum bakarım çocuğuma dje
Merve-miray Zekât ve fitre kimlere verilir kızlar. Sizce bana düşer mi ? Eşim askerde evimiz yok daha kayınvalidemgillerle yaşıyoruz. Mesela kayınbabam bana verebilirmi fitreyi. Yada bana düşse bile aynı evde yaşadığımız için veremezmi
Meronur Merve-miray Fakir olan damada ve geline zekât verilebilir. Çünkü bunlarla zekâtı veren kişi arasında usûl ve fürû ilişkisi olmadığı gibi, zekât veren şahıs bunlara bakmakla yükümlü de değildir (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 172, 293).
Ilkgozbebegim06 Merve-miray bencede verilir canım tm onlarla yaşıyorsun ama eşin başında yok el eline muhtaçsın sende inşalalh allah gönlüne gire verir bebeğinin ihtiyaçlarını karsilarsin
Merve-miray Meronur Verebilirmi yani. Geçen gün küçük gorumcem yengeme düşmez bizle yaşadığı için dedi 😏
Meronur Merve-miray diyanet sayfasında bu şekilde yazıyor verilir diuor ama kendine harcarsın herhalde ı zaman olur
Selimhan Ilkgozbebegim06 çok takip edemedim bu sene fitre miktarı ne kadar bende etrafımda durumu iyi olmayan eşi işi olmayan ama ağzı dualı insanlara veriyorum
Ilkgozbebegim06 Selimhan 27 tl 30 tl diyelim hadi eş bebek toplam 90 tutuyor 100 versek zekat veririz bi miktarda inşalalh maaşlar tam yatarsa
Merve-miray Meronur Ne güzel verecekti bana. Henüz kimseye vermedide tabi. Utanırım ben nasıl diyeceğim ki😔 Baba bana düşüyormuş diye. Herşeye burnunu sokuyor şu küçük 15 yaşında görümce 😄
Esrayks Ilkgozbebegim06 Bizde de ilk dul veya yetime verilirdi benim eşimde yetim ona da getiren oluyordu bizde kiradayız bebeğimiz oldu falan getiriyorlar getirenden Allah razı olsun
Ilkgozbebegim06 Esrayks benim üst komsum da iyle eşi yetimdi onlarda kıradalar ama esi calisiyor kabul ediyorlar mi fitre zekat hic soramadim cekindim
ftmftm Ilkgozbebegim06 çevremde ihtiyç sahiplerne verdk bu sene ne olur bilmyrm kaynım hesaplayıp verir bizim payımızı bende verirm
ftmftm Ilkgozbebegim06 hesaplayıp o verir bana eltime kayınvaldme herkes kime vermek isterse yakınında çevresnde