MaselS Merhabalar süt ve yumurta alerji olan anneler bebeklerinize kahvaltı ne hazırlıyorsunuz kahvaltıda çok tıkanıyorum 🤦🏻♀️ Benim kızım 8ay 4 günlük süt ve yumurta alerjimiz var
My_son MaselS bende seninle ayni durumdayım. Evde alerjik bebeklere gore biskuvi yaptim onun icinde biseyler katip veriyorum Allahtan yumurta alerjisi yok sadece sut e var yumurta koyuyorum meyve fln koyuyorum daha 6 aylik duzenli bi kahvaltimiz yok daha ama su anlik boyle
Kubra_2019 MaselS biz 6,5 ayligiz dr et tavuk geçebilirsiniz dedi bebeğiniz katı yiyebikuyirsa kahvaltı da köfte yapabilirsiniz, yada bal kabaklı pekmezli cevizli muhallebi.
Kubra_2019 MaselS kırmızı mercimek bulgur ıspanak pırasa filan yedir miyor musunuz 😔 biz baharat da kullanıyoruz kimyon nane kemik önerdi dr. Muz
Kubra_2019 Mom35 yumurta yiyince gazi çok oluyor kasilarak agliyor tukuruk gibi kusuyor büyük ciside sari ama peynir gibi okuyor burcunda döküntü oluyor bizim 😔😔😔
MaselS Mom35 yumurta sarısı verdiğimde alerjim belirti göstermedi ama yumurta sarısından omlet yapmıştım ağız çevresi ve karın bölgesi belirgin kızardı sonra bir hafta hiç vermedim sonra tekrar yumurta sarısı denedim aynısı oldu süt ürünleriyle aynı belirtiyi gösterdi
Kubra_2019 My_son iki meyve ile püre yapıp yetirebilirsiniz mesela havuç kabak blendirladktan sonra yedirin sevmezse bir çay kaşığı pekmez atin. Mesela birgün irmik ekleyebilirsiniz yada pirinç ben bunları yediriuorum cevize başladım alerji yapmadı. Dr et ve tavuğa geçebilirsin dedi direk geçirebiliyorum.
MaselS My_son her sabah ne hazırlasam diye düşünmekten gına geldi irmik hurma kayısı bebe bisküvisi meyve karışımı bişeyler veriyorum bende
Meryemmm Kubra_2019 alerjik bir bebekse bal kabagi ve ceviz sıkıntı olabilir bizde olmustu bi deneyin isterseniz 🙂
Mom35 Kubra_2019 benimde kızımda denemelerde yumurtada yuzu pitir pıtır oldu, kulaklarinin arkasında döküntü oldu, kakasinin rengi değişti. Bende alerji diye düşündüm. Merak ettim ne gibi tepki gösterdi diye 😌
MaselS Kubra_2019 hepsini kullanıyorum ama kahvaltıda kullanmadım öğlen yediriyorum genellikle ya da öğlen yemezse ikindi vakti ara öğünle saatleri değiştiriyırum
Kubra_2019 MaselS hanı ben alıştırdım bizimle beraber masada yiyor ablasına kıymalı yumurta yapıyorum istiyor tabi ki 😁 bende köfte yapıyorum yemesi gereken kadar yiyor diğer ogünumuz hafif oluyor mesela mutlaka armut yediriuorum.
MaselS Kubra_2019 bebek bisküvisini ben ilk kendim yaptım yemedi🙄çok üzülmüştüm ama sonra aşçı anneden aldım onu sevdi 😬
Kubra_2019 MaselS anladım başka önerileriniz varsa birbirimize destek oluruz😊 farklı tatlar seviyor benim minnoş
MaselS Kubra_2019 yumurta peynir süt ürünü olmayınca kahvaltıda çok tıkanıyorum normalde yemeklerden herşeyin tadını bilsin diye veriyorum herşeyi 🤗yemek saatlerimizi onunki saatiyle aynı ana koyduk çünkü ek gıdayı çok kabul etme taraftarı değildi blw yöntemiyle aştık baya
Beren_sukriye MaselS merhabalar bizimde yumurta alerjimiz var. Ben sabahları salatalık zeytin avakado eziyorum yanına bazen muz bazen gün kurusu. Yada irmik içine meyve veyahut yulaf içine meyve katıp veriyorum. Patatesli omlet yapabilirsin tost makinesinde. Yumurtasız tarifler var.
MaselS Kubra_2019 tabiki atarım instagram Bilgilerinizi atın bana isterseniz ya da yazın bana ismim musetarpfail2