Mucizemveben90
Günaydın, hayırlı Ramazanlar 😊
Bende sezaryen olan anneler arasında yer alıyorum. Ameliyattan çıktıktan bir kaç saat sonra biliyorsunuz ki sıvı tüketmemiz şart. Ben ilkinde yavaş yavaş su yudumladıktan sonra evde yapıp hastaneye götürmüş olduğumuz kayısı hoşafını içtim. Oğlum emmedi yada ememedi bilmiyorum ama 1 ay boyunca savaş halindeydik. Göğsüme yaklaştırdığım gibi ağlamaya başlardı. Bu süreç içerisinde sürekli sağım yaptım. Sezaryen doğumda süt daha geç gelir dediler pes etmedim. Oğlumun kolostrum (önsütü) içmesini çok istiyordum. Bu süreç zarfında durmadan süt yapacak ne varsa tüketirdim. Sütüm var ve oğlum emmeye başlayacak düşüncesine o kadar çok adapte olmuştum ki. Her gün her gün pes etmeden pompaladım ve gelen sütü şırıngayla içirdim oğluma. Yetmiyordu biliyordum ama pes edersem tamamiyle emzirme işi bitecekti biliyorum. Ufak bir sarılık geçirdi. Mama ve anne sütü şeklinde gittik. Biberon kullanma taraftarı değildim. Biberona alışan bebeler genelde anne göğsünü tamamen reddeder. Hep şırınga hep kaşık derken zayıflamaya başladı. 1.ci şırınga bitmeden uyurdu ve uyandırmak ne mümkün. Son çare biberondu. Biberon vermeye başladıktan bir kaç gün sonra göğsümü tutmaya başladı 🤲🏻
Geçirmiş olduğum süreç ağır ve yorucuydu..
Yaşadıklarım bazı anneler için şükür sebebi aslında 😊
Siz sütünüzün olduğuna inanın ve bol bol emzirin. Bebeğiniz emdikçe sütünüz artacaktır inşaAllah