Svdasya Canım benim bebeğimde prematüre 35 gün kaldı.Bende çok uğraştım fışkırır tarzda kustu yatırdım kustu burnundan geldi hatta 1-2 kez .
Doktor reflü yatağı aldırdı bana ve kucağımda 30 derecelik açıyla emzirceğimi emzirmeden önce ve sonra gaz çıkarmamı bol bol masaj yapmamı söyledi .Reflü yatagı gerçekten elim ayağım nereye gitsem taşıyorum oda oda.Prematürelerin bağırsakları diğer bebeklere göre daha geç geliştiği için gaz sancısı biraz daha fazla bizim bebişlerde sana tavsiyem bebeğinin yatarken gündüz uykusunda ,gece uykusunda sıcak su torbasıyla uyut yani sıcak su torbasını beze sar bebeği çok yakmasın ve ateşlenmeye sebep olmasın çok dikkatli kullan ve ayak ucuna doğru koy ,yüzüstü yatırdıgında da karnına doğru koy bebeğinin karnı ısınıp gevşesin bu kusmanın gazla bağlantısı olduğuna ben kanaat getirdim beslenme öncesi gazı mutlaka çıkar besledikten 20 dkika sonra uyuyo bile olsa sırtını sıvazla hafif hafif ayak tabanlarına masaj yap yine gazını çıkar çok faydasını görüceksin inşallah ben bu şekilde geçiriyorum günlerimi inşallah son bulur