Aliemirinannesi Kızlar ayrıntılı ultrason zamanında böyle bir sorun oluştu genelde Doğumla birlikte geçer dediler ama geçmedi 5-6 m ile başladık en son gebeliğin son dönemlerinde 18 m e ulaşmıştı doğduktan 10 gün sonra yine aynı durumdaydı gerileme olmamış.. bugün götürdük tekrar perşembe günü için ultrason randevusu verdi doktor , başına böyle bir durum gelen var mı nasıl düZeldi cerrahi müdahale gerekli mi kesin 😔😔😔
Merveedd Aliemirinannesi bizim sol böbreği sınırdaydı 4mm idi detaylıda hani takip edilsin diye yazıyorum demişti doğduktan sonra 5. Ayında baktırdıkultrasonda yine 4mm ben hiçbir şey anlamadım iyi mi kötü mü
Cagansngul Aysegulisaa54 benım oğlumunda 22mm mag3 cekıldı duzenlıde takıp edılıyor ayrıntılı ultrasında hamıleyken cıktı gecer dedıler ama gecmedı 5 ay 20 gunluk pazartesı prof gorucek sonucları bakalım ne olucak
Aliemirinannesi Aysegulisaa54 merhaba düzeldi çok şükür canım sünnet olduk biz ondan sonra da bayağı geriledi sizde olmadıysanız tavsiye ediyorum
Aysegulisaa54 Cagansngul çocuk cerrahine göstercez sonuçları sondalı filimde çektirdik büyüme devam ediyor daralma var sanırım birde not yazmışlar böbreklerin süzmedemi sıkıntısı var anlamadm
Yabrukus Cagansngul bize 1 aylıkken bakmışlardı 0.50 mi ne dedi 6 ayda tekrar bakın dedi acaba sizinki nasıl aynımı
Cagansngul Aysegulisaa54 up darlık var ve buyume devam edıyor suan cerrahı bı mudahaleden bahsetmedıler pazartesı son ultrasona bakıp yorumlıcak ama ben sunnet ettırıcem pazar sunnette gecenler olmus belkı gecer
Beren Aysegulisaa54 canım sondalı bizde cektrdık bobreklerde kaçak var dendi sizdede varmı daha dun ogrrndım cok uzuluyprım
Aysegulisaa54 Cagansngul ameliyat lık durumda oluyor yani bizimde 4ay konturolündr19 du hızlı büyüyor şuan 5 aylık oldu
Cagansngul Aysegulisaa54 oluyormus evet ama 1 yasına kadar onermıyorlar umarım bebeklerımız ıyılesır sunnet yaptırmadıysanız dusunun derım cok okudum gecenler oluyor yakın bır akrabamınkı gectı insallah bızımkılerde gecer Bebek kaç aylık erkek dımı?
Cagansngul Merveedd bızımkı oyle basladı suan 22mm😞sızınkı cok sukur buyumemıs kontrol amaclı baktırın ama
Acemiamne Merveedd bizim sol böbrek 3mm doktor kendiliğinden geçer dedi ama 4mm sınır demişsiniz doktor mu dedi
Aysegulisaa54 Cagansngul ewt sünnet istiyoruz bizde doktor sintigrafiyi mag 3 görmedeb izin vermedi ve dediki sünnetlik durum değil dedi asla düzelmez dedi sünnetle sadece enfeksiyon riski azalır dedi eee zaten böbreğe zarar gelmemesi için enfesiyın olmaması lazım
Cagansngul Aysegulisaa54 umut ıste belkı gecer dusunsene dua edıyorum her gece herseyı deniyorum ıste ılk ve tek yavrum bısı yapamıosun kahroluyo ınsan 1 yasına kadar sadece takıp bakakım pazartesı ne dıcek 18 den 22 oldu😊
Hyryygt Allah hepinizin yardimcisi olsun biz ameliyat olduk. Hala kontroller devam ediyor. Sormak istedikleriniz olursa cevaplarim
Aysegulisaa54 Hyryygt merhaba zaten arada konuluyoruz sizinle oğlumun böbrekleri 8 mm di 19 kadr yükseldi mag 3 nükler tıp ve sondalı filim cektirdik mag 3 sonucunda sağ 49 sol 50 yazıyor renal fonksiyon diyo bette baktıma göre 45 le 55 arası olması gerekiyor diyo. Çok merak ediyorum
Beren Hyryygt yaaa cok sevindim Allah cıkarttı karsıma bızım bobregın biri 4 mm biri 3 mm genıslık te sondalı ultrason cekıldık ve iki bobrekte de idrar kacagı varmıs napcam nolacak hıc bilmiyorum sizdede idrar kaöagı oldum bıraz konusabılırmıyız yaa kac aylıkken ameliyat oldunuz durumu nasıl bebegınız in naptılar
Aysegulisaa54 Cagansngul benımki 15 ten 19 oldu 1 ay önce şuan 5 aylık belkide dahada büyümüştür ama şükrediyorum rabbim beterinden korusun mag 3 sonucundan alıyormusun sağ 49 sol 50 yazıyor. 45 55 arasındamı olması gerkiyor bu değer böbreklerin calışıyor demekki çok merak ediyorum bende çok agladım hala aglıyorum Rabbim bütün bebekleri korusun
Cagansngul Aysegulisaa54 benım sonuctada Sağ bobregın total fonksıyona katkısı 49 sol bıbregın 51 olarak hesaplandı dıyor