Deletedmom_36 Hanimlar varmi orkide bakimiyla ilgili tuyolariniz kac gunde bir sulamaliyim ne yapmaliyim☺️Her aldigim orkide cop oluyorda😔bakamiyorum ama israrla bakmak istiyorum bu sefer buna bisey olmasa bari lütfen yardimci olun😌
Hilalamine Deletedmom_36 orkide suyu sevmez öncelikle yerini sevmesi lazım kökü susuz kalınca sulayın gün ışığı alsın yeterli direkt güneşe maruz bırakmayın
elmaliturta Deletedmom_36 Saksısı şeffaf olmalı Güneşi perde arkasından kök kısımlarına gelecek şekilde almalı yoksa yaprakları yanıyor Çok sulamayı sevmez kök kısımlarına bakınca nem görünmüyorsa altına su koyup 20 dakika bekletin suyunu alır fazlasını dökün Besin verebilirsiniz. Bu kadar yapiyorum başka bir şey yapmıyorum 4 yıldır bir orkidem var eşim almıştı bu yıl yavruladı bile 😊
Tuba Deletedmom_36 5 senedir orkide beslerim, haftanın bir günü komple suyun altına tutarım öyle suyu komple aktıktan sonra geri koyarım yerine🥰
Deletedmom_36 Akademisyenanne bende bende😔o kadar cok sveiyorum ki isteme cicegim bile orkideydi oda gitti bu seferki yildonumu hediyesi cok seviyorum diye esim aldi yine ama umarim olmez😔
Deletedmom_36 elmaliturta seffaf saksi🙄bu donemde gidip alabilicegim bi yer bile yok o degil saksisi nasil hic bakmadim bile yildonuminde esim aldi hala tullu geziyor hemencecik tulu cikariyum bari kok kismi dedigin su topraktan gozuken yer degilmi of hic bisey bilmiyorum🤦🏻♀️
Deletedmom_36 elmaliturta besin dediginiz sey ne nereden satin alabilirim gercekten cok hevesliyim umarim bakabilirim evime ne alsam curudu😔gecende bir suru kaktus attim 😔
Hilalamine Foto nasıl atılıyor gösterirdim benim ki bide kırıldı kökünden ona rağmen yerini sevdi daha da güzel açtı şimdi bide hediye geldi çiçekleri döküldü yeniden köklü bi dal geliyor 🥰
Deletedmom_36 Hilalamine benimkide hediye esim aldi bu sonuncu sansim olabilir bidahada almaz😁😁kizinizin ismini hilal amine☺️Benim kiziim adida ZeynebAmine☺️
Deletedmom_36 Tuba yaaa ne guzel oyke cok istiyorim ki cicekli bi balkonu olsun orkidelerkm olsun cok hevesliyim ama hic bakamiyorum cocukla zaten hic olmiyor🤦🏻♀️
Bircicekbirbocekannesi Deletedmom_36 canim orkiden saydam saksıda dursun altına başka saksı koyma orkidenin kökleri de ışık alması gerekir. Altina bir saksı koyup su doldur 1 2 saat suyun icinde kalsın. Sonra sudan çıkar direk güneş almayan gun ışığı goren bi yere koy. Kışın 1 hafta 10 gun sulamadan durabilir. Yazın 4 5 güne bir sulayabilirsin.
Calipso Deletedmom_36 benimde orkidemi babam, dogum yaptigimda gondermisti. 14 aydir benimle birliktee 🥰 her hafta saksisinin altina yarim bardak su koyiyorum. Balkonum hem gunes aliyor hemde golge yerini cok sevdi. Her dalinda 5 6 tane tohum var
Deletedmom_36 Tuba benim elime ne gelse kuruyor😁bende bir sorun var😁😁ama buna bakicam kendime soz veriyorum👀
Bircicekbirbocekannesi Deletedmom_36 kuzum kendi saksisi seffaftir zaten onun. Disinda bi saksi varsa onu çıkar. Orkidenin alti delikli seffaf saksısı oluyor zaten baska bir saksının daha icine oturtuyorlar. Bisey yapmana gerek yok aslinda tek yapman gereken suyun icinde bi kac saat bekletip çıkarıp suyunu iyice suzdurup direk ışık almayan bir yere koymak. Suyun icine koymadan dus aldırır gibi yapraklarını yikayabilirsin. 5 6 sene sonra bi büyük saksiya alabilirsin orkide cok buyuk saksı sevmezmiş araştırdığıma gore. Birde yilda bir orkide toprağı alip toprağını degistirebilirsin. Onun toprağı normal olmuyor. Agac kabukları oluyor genelde. Topragi degistirirken en altina ve aralara tas atabilirsin. Suyu kolay suzulsun diye. Orkide cok su sevmez cabuk çürür. url=https://hizliresim.com/eIqub3][img]
nur_eayni_h Deletedmom_36 büyük bir saksı diyorsan da A101 de orkide saksısı ve toprağı var canım 😊 eşim de bana aldı 2 aydır duruyor😊
Deletedmom_36 Hilalamine benim adim hülya kiziminki amine😁benziyor☺️Bizde Amine sultan diyoruz kendisine😁😁