tatlisert Oğlum 19 aylık.Yanlış anlamayın şahsınıza söylemiyorum bu kısmı ama daha çocuğumuz bile yokken,eşimle sağda solda telefon tabletle yemek yediren arkadaşlarımızı vs gördükçe biz sinir oluyorduk.Asla böyle yapyacağız dedik ve yapmadık da.Hiçbir zaman karşısına bir şey koyup yemek yedirmedim.Yemek yesin diye de zorlamadım.Verdiğimde yediyse yedi,yemediyse vermedim bıraktım.
Zaten doktorlar da uyaranla yemek yedirilmesini uygun bulmuyorlar.Bir de bir yazı okumuştum,şuan kaynağını hatırlamıyorum,zorla ya da kandırarak yedirilen yemeğin çocuğa hiçbir faydası yokmuş.
telefon,tablet koymak yerine blw tarzı beslenmeye geçerseniz çocuğunuz için daha yararlı olur diye düşünüyorum.mesela eline yiyebileceği şeyleri veriyorum(sadece sıvı gıda vermiyorum). O onları yer ve oyalanırken,ben kendim yedireceklerimi zorlamadan aralarda veriyorum.öğünlerimiz bu şekilde geçiyor.bir de nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama bebeğinizi önceden yedirip kendiniz sonra sofraya oturmayın.sizinle beraber otursun.sizi izlesin.nasıl yemek yemesi gerektiğini,çatal kaşık kullanımını vs en iyi gözlemleyerek öğreniyorlar.