tatlisert Cosmosmom aslında pankeki felan kendi yiyordu huyu suyu değişti bi anda 😞 yarışını kendi yiyor yarısını yere atıyor alıştırıcam inşallah teşekkürler
Cosmosmom tatlisert atacak tabi merak etmeyin bunlar çok normal bizim gibi henüz yiyemezler zaten önce mıncıracak oynayacak sonra ağzına götürecek yiyecek kalanı atacak dökecek öyle öyle öğrenecek mama sandalyesi altına bir bez serin bir de kendi haline bırakmayı deneyin zorlamayın acıkınca nasılsa yiyecek. Zorlarsanız bu sefer hoş bir deneyim olmayacaktır onun için.
25Kasimmucizesi Cosmosmom benimki yumurta falan yemiyor pureni cok seviyor herkes oturdukda yiyor basga seylerde ama yalnizken asla yemiyor. Bende cogu zaman yalnizim
Cosmosmom 25Kasimmucizesi siz de beraber oturun yani mühim olan sofrada birlikte olmanız. Çocuklar taklit ederek öğrenir sofrada sizinle yemek yerse sizi taklit etmeye başlayacak ve kendisi yemek isteyecektir. Bu yüzden sofraya birlikte oturmak önemli. Ayrıca zorlamayın acıktığında yiyecektir zaten.
gurufasulyam2 tatlisert 2 yasindaki kizim izlziyor kendini yere atiyir ver diye 3 aylikta bebegim var yetişemiyorum veriyorum tel yokken yemek yemesi 1 saatten fazla suruyor bebekle imkansiz 1 saat ugrasamam acip yediriyorum napim 😔
tatlisert gurufasulyam2 2 çocukla zor oluyodur tabi ki ilk baştan mı başladınız telefon ile yedirmeye
tatlisert Cosmosmom bugün biraz zorladım bu sefer hiç istemedi. Söylediklerinizi deneyeceğim çok teşekkürler ☺️
Fasulyeninannesi tatlisert zor oluyor yeter ki yesin birşeyler diyoruz ama yigenim den görüp yaşadığımı soyleyim 3 yaşını geçtiği halde konusmadi ablam çok sıkıntı çekti çevresinde arkadaşta yoktu sadece yemek yerken yesin diye TV açardı onun karşısında uyusup kalırdı hipnoz olmuş gibi sonra gelişimi için kreşe verdik tvyi de bozduk dili açıldı çocuğun
tatlisert Fasulyeninannesi evet kötü yan etkileri var bende artık bundan korktuğum için yerse yer yemezse kalır diye düşünüyorum
Kevser61 tatlisert kahvaltıyı benle beraber yapıyor sabah. Ne tv ne telefon hc bısey acmıyorum kı alısmadıgı ıcınde sevmıyor. Aksamda ailecek yıyoruz. Bı benle bı babasıyla yıyor. Bız yedıkcede heveslenıyo zaten 9 aylık
Mevaeylul Cosmosmom benimki de 8 ayina girdi ama cigneme aliskanligi yok direk yutuyor nasil alistirdiniz omlet vs yedirmeye😑
Cosmosmom Mevaeylul alıştırmadım. Bizimle sofraya oturuyor. Bu karantina döneminde isabet oldu her gün hep birlik kahvaltı ediyoruz. Mama sandalyesinin altına bir örtü. Önüne artık omlet pancake ne yaptıysam genelde pancake yapıyorum yanına salata biraz zeytin koyuyorum tabağı. Hiç müdahale etmiyorum. Bizi izliyor mıncırıyo döküyor saçıyo yanında da suluğu var ağzına götürüyor yiyo ağzında çevirmeye zaten 8. Ayda yavaş yavaş başlıyorlar Ağzına geveliyor yutuyo yutarken zorlanırsa suyundan içiriyorum. Artık ne kadar yerse ana öğünü ek gıda olmadığı için yedi yemedi az yedi çok döktü kısmıyla ilgilenmiyorum zaten temel besini anne sütü o yüzden mühim olan kendi keşfetmesi öğrenmesi. Bebekler çok akıllı ve sizi taklit ederek zaten öğreniyorlar
Umutegem tatlisert ya tek bakiyorsaniz insan cok bunaliyor artk napacagini sasiriyor.bazen boyle yaomaya başlıyor. Bizde 1.5 aydir nerdeyse disari cikmadik o yuzden cok bunaldi huy su degisti
tatlisert Umutegem evet çocuk evden dışarı çıkmadığı için stres oluyo herhalde değişik şeyler istiyo Allah yardımcımız olsun ne diyim 😞😊
otose_san tatlisert 1 yaşına girecek kızım, sofraya beraber oturuyoruz kaşığı çatalı ile yemeklerin içinden geçerken bende bir yandan bir şeyler yedirmeye çalışıyorum, ortalık çok fena dağılıyor, çorba kasetlerinden salata çıkıyor ama başka türlü yemiyor
tatlisert otose_san bende öğle ve akşam yemeğinde dediğiniz gibi yapıyorum biz genellikle sorunu sabah kahvaltısında yaşıyoruz evet heryer dağılıyor o ayrı ☺️
Dogavesultan tatlisert canım benim yiğenimde ilk zamanlar öyle yapıyordu kahvaltısını maşa ve kocaayı izlemeden kahvaltı etmiyordu şimdi o alışkanlık geçti zamanla geçiyor biz ne kadar uzak tutmaya çalışsakta kontrollü bi şekilde izlettiğimiz sürece bi sıkıntı olmayacağını düşünüyorum ben her çocuğun ilgisini çekiyor malesef
tatlisert Dogavesultan evet ne kadar uzak tutsakta ilgisini çekiyor. Ama resmen telefona ben alıştırdım.inşallah düzelteceğim
nazli_19 tatlisert benim kiz da 15 aylik bir çanta hikayesi var onlara bakiyo anlatıyorum falan öyle zorla yer telefonu hiç getirmeyin yanınıza görmesin bakalim napacak
Dogavesultan tatlisert canım ilgisini dağıtacak başka bişey olur mutlaka sadece kahvaltıdaysa çokta sıkıntı yapma gün içerisinde aklına gelmiyorsa