EP- 2 dir bebeğimin tırnağını keserken kanatıyorum o kadar dikkat ediyorum ki ama olmuyor nasıl yapıcam yaaa , 2 aylık bebeğim ve bende artık panik olmaya başladı tırnak kesimi, meme de ve uykudayken kesiyorum bu arada
Mehtapsercee EP- benimde bebeğim 2 aylık artık zorla tutuyorum parmağını kesiyorum napayım durmuyo çünkü 🤦🏽♀️
Lenavegeceninannesi EP- canım bebegin küçük tırnakları kesilecek ay da olmadıgı için kanıyo en gec 5 6 aylıkken kesilir bebek tırnakları kopan veya kırılanlar varsa elinizle kopartın haricinde kesmeyin hem tahrişe yol acarsınız iltihap yapar
Emircik EP- canım bende 1 kez kaptırdım ağladı ben ondan daha fazla ağladım beni ağlarken görünce bebeğim sustu düşün ondan daha fazla yandı . tırnak makası seçimi canım bebedor falan aldım çok keskin olduğu icin etini kaptı chikonun setini aldım tırnak makası olanı kullanıyorum o kadar güzel ki hiç kaptırmadım korunaklı bi tırnak makası keskin değil tavsiye ederim törpülü setini e bebekde indirimde suan
Deletedmom336 Lenavegeceninannesi 4 aylik 1 aydan beri kesiyorum bebek tirnak makasiyla yoksa ici toz oluyor agzini eline aliyor hicte kanamadi ne iltahabi.doktor kesin dyr 5 6 ayi hangi goruse gore bilgi isteyen birine yazabiliyosunuz bnde buna sasiriyorum
Emircik Lenavegeceninannesi ama uzuyor öyle olunca koparınca da etine kaçar ayrıca tırnak yapısı bozulur düzgünce kesilip törpülenmesi lazım değil mi
Eymeniim Lenavegeceninannesi 5 6aylik mi 😁 yüzünü kanatır o zamana kadar ellerine eldiven taksan elini tanımaz çocuk daha neler
EP- Lenavegeceninannesi cnm 2 hafta olmadan uzuyor 5-6 ay baya baya uzun tırnak olur bizde ilk tırnağı 40 I çıkınca kesiliyor
Lenavegeceninannesi Deletedmom336 bende aldıgım egitime ve gittiğim kurslara okudugum kitaplara dayanarak yazdım kusura bakmayın ama herkesin kendine göre bir fikri var bende onu yazdım burada yazan saçma sapan seylere sasırmıyosunuz yeri geliyo desteklıyosunuz buna mı sasırıyosunuz gercekten hayret yani herkesi metodu farklı benim bebegimin tırnakları hiç toz olmadı 2 ay 17 günlük suan ben tutup kökünden çekin demiyorum kırılanı tırnagınızla koparın diyorum çok uzamışsa tırnagınızla koparın dıyorum
EP- Emircik üff bende çok ağladım çok iyi anlıyorum seni 😢 törpilicem artık napim bir daha olursa dayanamicAm
Lenavegeceninannesi Eymeniim eldiven takmasın tabi ki ama hiç egitimini almadınız sanırım kı belli ki almamışsın gebe annelere her gebeliklerinde dogumda ve dogum sonrası için yapılan kurslar var bu kurslar da da egitimi veriliyor zaten bunların tam okumadınız sanirim kırılan yada biraz fazla uzayan tırnakları kendi tırnagınızla koparın dıyorum ve bunu sadece ben degil doktor ve ebelerde oyle soyluyor tabi herkesin kendi problemi fıkır almak için yazmıslar onerim de bulundum netice olarak ben bebegime yapmıyorum aldıgım egitim ve araştırmalarına göre büyütüyorum herkesi kendi tercih ve vicdanı bebegine canını yakmayan bir öneride bulundum herkes gibi 😊😊😊
Nurtalib EP- ayy icim bi hos oldu aman koparmayin sakin ya bende bi iki kez kanattimm ama ilerde elin alisiyor ayni senin gibi tirnak kesmekten korkuyordum alistim zamanla yapacak bi sey ustten ustten az az kes
EP- Nurtalib zor da olsa alışmak zorundayım galiba cnm ama o güzel eller de kan görünce işte çok panik oldum
Sevgilimmm EP- uyurken kes mutlaka. Ben kucağımda sırtı bana dönükken kesebiliyorum. Elleri yüzüme dönük oluyor. Yani elinin üstü bana dönük. Tırnak makasını tırnağa değdirince zaten arka tarafını görebiliyorum. Tırnaklar ince olduğu için tırnak makasının tırnağa değdiğini anlayabiliyorum yani. Ne çok tırnak dedim 🤨😂😂
Aliuraz EP- aynı durumdayız bugün bende ikinci kez yaptım ilkinde çok derin kesmiştim iltihaplandı kanama olmadı bugün baş parmağının erini kestim canımdan can gitti bir daha da kesemem herhalde. Hemen iyileşiyor mu lütfen yardım
Demetbulut EP- ilk kesimde bende kaptirmistim kanamisti bende bebegimde baya bi aglamistik sonrasinda iki kere komsumun kızi gelince ona kestirdim baktim komsu kızı yolu gozler oldun ya Allah deyip kestim suan 3 aylik oldu yatiriyorum yatagin ustune sarkilar turkuler komiklikler yapa yapa kesiyorum
EP- Demetbulut cesaretimi toplamam uzun sürecek galiba cnm benim de kızkardeşim gelip kesiyordu ama pandemiden dolayı bana kaldı
Eymeniim Lenavegeceninannesi valla siz doğumdan sonra fırsat bulup o eğitime katilabildiyseniz öncelikle tebrik ederim gebe eğitimlerine katıldım düşündüğünüz kadar eğitimsiz bir anne de değilmişim ha bu arada anne olarak kendi tirnaklarimida köküne kadar kestigim için bebeğimin uzayan tırnağını kesecek tirnagim olmuyor :) bebek tırnak makasiyla uyurken dikkatli bir şekilde kesiyorum yoksa kendine çok zarar veriyor tirnaklariyla 6ay bunun için çok uzun süre bende ilk defa duydum sizden ve tepki verdim şaşırdım teşekkür ederim her annelik kutsaldır bebeğinizi öpüyorum Allah bağışlasın
Zeyzey06 Lenavegeceninannesi Çok ilginc gercekten nereden bu bilgileri aldiniz merak ediyorum ama yanlis koparilmaz törpülenir.
Yusufcuk01 Lenavegeceninannesi 2. Haftasından beri kesiiyorum kırkını bile beklemedim. 8 aylık ne iltihap oldu ne başka bir şey. Dediginiz sey doğru bir bilgi değil.
Lenavegeceninannesi Yusufcuk01 bu sizin görüşünüz herkesin farklı bir görüş metoduyla yöntemi olabilir bence saygı duymak gerekir dıye dusunuyorum 😣😣😣
Yusufcuk01 EP- setlerin içinde gerçekten makas gibi olan var ya ben onunla kesiyorum o daha güvenli. Çok dipten kesmen gerekmiyor zaten.